• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky - ty naše :o)

autor: Můrinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička zázvor - mletý

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka s cukrem půl hodiny stále mícháme, pak přidáme zázvor (podle chuti, my dáváme 2 lžičky), mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme hrubší plát a formičkami vykrajujeme. Do rána necháme odpočinout a pak pečeme do růžova.
2
Zázvorky se pečou cca 3 týdny před Vánocemi, protože potřebují změknout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Naše laskonky

Naše laskonky

Zázvorky

Zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • abkobra
    abkobra | 17. 11. 2015 22:46

    tak já vyzkoušela trojitou dávku přidala jsem navíc 2lžičky sody těsto nechala přes noc uležet a super -foto přiloženo - ted odpočívají v chladu a vlhku v krabici pořádně uzavřené a věřím že budou mooooooooc dobré děkuji za receptík <3

  • Lenka | 1. 2. 2015 13:02

    Po dvou měsících stále beton. :-D

  • MJG | 14. 12. 2012 10:28

    Zazvorky, ale i pernicky, musite nechat v chladnu a nejlepe vlhku. Nejhorsi je to nechat v suchu a teple, to vam nezmeknou ani do pristich vanoc. Musi proste tu vlhkost nekde natahnout. Do krabice s upecenym cukrovim doporuciuji pridat jablicko.

  • dondip | 12. 12. 2012 07:32

    Včera jsem zkoušela zázvorky přesně podle receptu a výsledek se ani vzdáleně nepodobal tomu krásnému obrázku u tohoto receptu. Těsto bylo řídké (musela jsem přidat mouku i cukr) a při pečení se zázrovky doslova roztekly. Putovaly rychlou potrubní :(

  • evík | 6. 12. 2012 20:33

    pekla jsem a jsou super :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 6. 12. 2012 14:39

    To je přesně ten důvod, proč se musí péct dostatečně předem. Do Vánoc změknou. :-)

  • elis | 6. 12. 2012 13:19

    Dobrý den, můžu se zeptat,jak docílit toho aby byly zázvorky poživatelné? Po upečení byly super,po pár hodinách sme si málem vylámali zuby ;-) r

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 15:02

    Jo a zapomněla jsem tu teplotu. Pekla jsem to asi na 170°C.

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:58

    Také mě to napadlo, ale nikdy jsem to nezkoušela, tak netuším. :-\

  • Jarka | 5. 12. 2012 14:17

    Myslíte, že by to šlo i s čerstvým zázvorem?

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:03

    No já je válela tak asi na 5 mm, přesně to ale neřeknu. Nesmí to být prostě tak tenké jako na linecké, srovnatelné by mohly být perníčky. :-)

  • Můrinka
    Můrinka | 5. 12. 2012 14:01

    Nene, ani tuk, ani soda, nic v receptu nechybí. Opravdu je tak jednoduchý, jak vypadá. :-P

  • Katka | 4. 12. 2012 23:03

    Do zázvorek se žádný tuk nedává. Není to super?

  • Andula | 3. 12. 2012 21:04

    Tam neni zadny tuk??? :-\

  • hulka.ja
    hulka.ja | 3. 12. 2012 20:32

    Zítra upeču,tak jsem zvědav.

  • Katka | 3. 12. 2012 11:25

    To jste mě potěšila, vaše zázvorky vypadají moc hezky. Jsem začátečnice, jak hrubý má být ten plát a na jakou teplotu péct v horkovzdušné troubě? Maminka zázvorky pekla, ale už se jí bohužel nemůžu zeptat. Moc děkuji za odpověď.

  • Můrinka
    Můrinka | 2. 12. 2012 08:38

    Opravdu ne, není potřeba, zázvorky "nakynou" i bez toho (viz foto). ;-)

  • Katka | 2. 12. 2012 01:52

    Opravdu nepoužíváte prášek do pečiva nebo sodu apod.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Vejce Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s kuřecím masem a slaninou

Zapečené brambory s kuřecím masem a…

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

54
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s…
45
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Smrt Jřího Bartošky (†78): Řekli, jak to bude s pohřbem

Smrt Jřího Bartošky (†78): Řekli, jak to bude s pohřbem

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Závitky v rýžovém papíru
Závitky v rýžovém papíru
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorová žebírka na cibuli
Zázvorové karbanátky s dýní
Zázvorové karbanátky s dýní
  • Recepty.cz
  • Zázvorky - ty naše :o)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact