• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky jemné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky jemné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g hladká mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka amonium nebo prášku do pečiva
    • 1
      lžička zázvor
    • tuk nebo papír na pečení - na plech

Postup přípravy receptu

1
Cukr, zázvor, žloutky, amonium třeme asi 15 minut v elektrickém šlehači a necháme přes noc odpočinout. Příští den přidáme zbytek cukru a mouky. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme pláty 2-3 mm silné a tvořítkem vykrajujeme zázvorkové tvary. Na vymazaném plechu pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Tento druh zázvorek nemusíme nechávat uležet, je velmi jemný a chutný hned po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky

Zázvorky

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Výborné zázvorky

Výborné zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:40

    Takto napsaný recept je úplně na prd a nedá se podle něj vařit. Ale vyzkoušela jsem zde v komentářích ten upřesněný od Mirky Sochové ze 10. 12. 2007 a to je teda luxusní, to doporučuji vyzkoušet.

  • Broucajz | 17. 12. 2011 23:12

    Přiměřeně... :-[

  • Mirka Sochova | 10. 12. 2007 19:43

    Recept jsem našla v časopise. Upřesńuji tedy: 100 g cukru šleháme se žloutky a zbytek přidáme druhý den. Mouky skutečně 30 g,což jsou 3 polévkové lžíce. Péct asi při 150°C,krásně naskočí a jsou skvělé!!!!! Doporučuji ale aspoň zdvojnásobit dávku,tato je na 1 plech.

  • helena | 15. 11. 2007 10:32

    prosím,jak se to s množstvím mouky asi 30 dkg a ne 30 g- to by bylo 3 dkg mouky a 18 dkg cukru

  • Anonym | 17. 12. 2005 07:35

    Není to vůbec špatné.Dám tomu jedničku

  • Anonym | 7. 12. 2005 10:52

    Chyba v množství mouky - pouze 30g, ochladit výkrojky a pečení za nízké teploty!

  • Anonym | 1. 12. 2005 09:28

    Myslím,že se dvěma žloutky těstro nespracuji. Nemá se přidat i bílek? Tenhle recept ma chybu.Lota

  • Kuchařka on-line | 30. 11. 2005 14:20

    To mne nenapadlo, jednou Lota podruhé Marie... Já bych si oddělila z uvedeného množství část cukru a mouky od oka. A druhý den přidala ke směsi, až tam si myslím je množství rozhodující.

  • Lota | 30. 11. 2005 13:14

    Už jsem se ptala před l4 dni, a odpověd žádná.

  • Kuchařka on-line | 29. 11. 2005 09:37

    K tomutu účelu také slouží komentáře. Zeptejte se zde.

  • Marie | 29. 11. 2005 02:40

    nemam rada, kdyz jsou recepty bez jmena autora. mame tady otazku ohledne receptu a nevim jak dostat odpoved. Muze to byt zajimavy recept, ale nejak nedokonale vysvetleny.

  • Lota | 16. 11. 2005 13:58

    Jak rozdelit cukr ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Zázvor Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Tříbarevný koláč
Tříbarevný koláč
21
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
19
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Hříšný model Šajkové: Druhá Madonna!

Hříšný model Šajkové: Druhá Madonna!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact