• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky jemné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky jemné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g hladká mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka amonium nebo prášku do pečiva
    • 1
      lžička zázvor
    • tuk nebo papír na pečení - na plech

Postup přípravy receptu

1
Cukr, zázvor, žloutky, amonium třeme asi 15 minut v elektrickém šlehači a necháme přes noc odpočinout. Příští den přidáme zbytek cukru a mouky. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme pláty 2-3 mm silné a tvořítkem vykrajujeme zázvorkové tvary. Na vymazaném plechu pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Tento druh zázvorek nemusíme nechávat uležet, je velmi jemný a chutný hned po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky

Zázvorky

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Výborné zázvorky

Výborné zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:40

    Takto napsaný recept je úplně na prd a nedá se podle něj vařit. Ale vyzkoušela jsem zde v komentářích ten upřesněný od Mirky Sochové ze 10. 12. 2007 a to je teda luxusní, to doporučuji vyzkoušet.

  • Broucajz | 17. 12. 2011 23:12

    Přiměřeně... :-[

  • Mirka Sochova | 10. 12. 2007 19:43

    Recept jsem našla v časopise. Upřesńuji tedy: 100 g cukru šleháme se žloutky a zbytek přidáme druhý den. Mouky skutečně 30 g,což jsou 3 polévkové lžíce. Péct asi při 150°C,krásně naskočí a jsou skvělé!!!!! Doporučuji ale aspoň zdvojnásobit dávku,tato je na 1 plech.

  • helena | 15. 11. 2007 10:32

    prosím,jak se to s množstvím mouky asi 30 dkg a ne 30 g- to by bylo 3 dkg mouky a 18 dkg cukru

  • Anonym | 17. 12. 2005 07:35

    Není to vůbec špatné.Dám tomu jedničku

  • Anonym | 7. 12. 2005 10:52

    Chyba v množství mouky - pouze 30g, ochladit výkrojky a pečení za nízké teploty!

  • Anonym | 1. 12. 2005 09:28

    Myslím,že se dvěma žloutky těstro nespracuji. Nemá se přidat i bílek? Tenhle recept ma chybu.Lota

  • Kuchařka on-line | 30. 11. 2005 14:20

    To mne nenapadlo, jednou Lota podruhé Marie... Já bych si oddělila z uvedeného množství část cukru a mouky od oka. A druhý den přidala ke směsi, až tam si myslím je množství rozhodující.

  • Lota | 30. 11. 2005 13:14

    Už jsem se ptala před l4 dni, a odpověd žádná.

  • Kuchařka on-line | 29. 11. 2005 09:37

    K tomutu účelu také slouží komentáře. Zeptejte se zde.

  • Marie | 29. 11. 2005 02:40

    nemam rada, kdyz jsou recepty bez jmena autora. mame tady otazku ohledne receptu a nevim jak dostat odpoved. Muze to byt zajimavy recept, ale nejak nedokonale vysvetleny.

  • Lota | 16. 11. 2005 13:58

    Jak rozdelit cukr ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Zázvor Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

26
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
23
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
22
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
20
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
19
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Denní horoskop na čtvrtek 18. 9. 2025: Kdo udělá důležité rozhodnutí a komu se splní tajné přání?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact