• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky jemné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky jemné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g hladká mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka amonium nebo prášku do pečiva
    • 1
      lžička zázvor
    • tuk nebo papír na pečení - na plech

Postup přípravy receptu

1
Cukr, zázvor, žloutky, amonium třeme asi 15 minut v elektrickém šlehači a necháme přes noc odpočinout. Příští den přidáme zbytek cukru a mouky. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme pláty 2-3 mm silné a tvořítkem vykrajujeme zázvorkové tvary. Na vymazaném plechu pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Tento druh zázvorek nemusíme nechávat uležet, je velmi jemný a chutný hned po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky

Zázvorky

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Výborné zázvorky

Výborné zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:40

    Takto napsaný recept je úplně na prd a nedá se podle něj vařit. Ale vyzkoušela jsem zde v komentářích ten upřesněný od Mirky Sochové ze 10. 12. 2007 a to je teda luxusní, to doporučuji vyzkoušet.

  • Broucajz | 17. 12. 2011 23:12

    Přiměřeně... :-[

  • Mirka Sochova | 10. 12. 2007 19:43

    Recept jsem našla v časopise. Upřesńuji tedy: 100 g cukru šleháme se žloutky a zbytek přidáme druhý den. Mouky skutečně 30 g,což jsou 3 polévkové lžíce. Péct asi při 150°C,krásně naskočí a jsou skvělé!!!!! Doporučuji ale aspoň zdvojnásobit dávku,tato je na 1 plech.

  • helena | 15. 11. 2007 10:32

    prosím,jak se to s množstvím mouky asi 30 dkg a ne 30 g- to by bylo 3 dkg mouky a 18 dkg cukru

  • Anonym | 17. 12. 2005 07:35

    Není to vůbec špatné.Dám tomu jedničku

  • Anonym | 7. 12. 2005 10:52

    Chyba v množství mouky - pouze 30g, ochladit výkrojky a pečení za nízké teploty!

  • Anonym | 1. 12. 2005 09:28

    Myslím,že se dvěma žloutky těstro nespracuji. Nemá se přidat i bílek? Tenhle recept ma chybu.Lota

  • Kuchařka on-line | 30. 11. 2005 14:20

    To mne nenapadlo, jednou Lota podruhé Marie... Já bych si oddělila z uvedeného množství část cukru a mouky od oka. A druhý den přidala ke směsi, až tam si myslím je množství rozhodující.

  • Lota | 30. 11. 2005 13:14

    Už jsem se ptala před l4 dni, a odpověd žádná.

  • Kuchařka on-line | 29. 11. 2005 09:37

    K tomutu účelu také slouží komentáře. Zeptejte se zde.

  • Marie | 29. 11. 2005 02:40

    nemam rada, kdyz jsou recepty bez jmena autora. mame tady otazku ohledne receptu a nevim jak dostat odpoved. Muze to byt zajimavy recept, ale nejak nedokonale vysvetleny.

  • Lota | 16. 11. 2005 13:58

    Jak rozdelit cukr ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Zázvor Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Pečený česnek

Pečený česnek

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
24
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
23
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

Zubožený František Ringo Čech s fialovým obličejem: Porval jsem se, tvrdil, ale pak...

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact