• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
Napište svůj komentář k receptu

Zázvorky jemné

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zázvorky jemné
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g hladká mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka amonium nebo prášku do pečiva
    • 1
      lžička zázvor
    • tuk nebo papír na pečení - na plech

Postup přípravy receptu

1
Cukr, zázvor, žloutky, amonium třeme asi 15 minut v elektrickém šlehači a necháme přes noc odpočinout. Příští den přidáme zbytek cukru a mouky. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme pláty 2-3 mm silné a tvořítkem vykrajujeme zázvorkové tvary. Na vymazaném plechu pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Tento druh zázvorek nemusíme nechávat uležet, je velmi jemný a chutný hned po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zázvorky

Zázvorky

Zázvorky - ty naše :o)

Zázvorky - ty naše :o)

Výborné zázvorky

Výborné zázvorky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:40

    Takto napsaný recept je úplně na prd a nedá se podle něj vařit. Ale vyzkoušela jsem zde v komentářích ten upřesněný od Mirky Sochové ze 10. 12. 2007 a to je teda luxusní, to doporučuji vyzkoušet.

  • Broucajz | 17. 12. 2011 23:12

    Přiměřeně... :-[

  • Mirka Sochova | 10. 12. 2007 19:43

    Recept jsem našla v časopise. Upřesńuji tedy: 100 g cukru šleháme se žloutky a zbytek přidáme druhý den. Mouky skutečně 30 g,což jsou 3 polévkové lžíce. Péct asi při 150°C,krásně naskočí a jsou skvělé!!!!! Doporučuji ale aspoň zdvojnásobit dávku,tato je na 1 plech.

  • helena | 15. 11. 2007 10:32

    prosím,jak se to s množstvím mouky asi 30 dkg a ne 30 g- to by bylo 3 dkg mouky a 18 dkg cukru

  • Anonym | 17. 12. 2005 07:35

    Není to vůbec špatné.Dám tomu jedničku

  • Anonym | 7. 12. 2005 10:52

    Chyba v množství mouky - pouze 30g, ochladit výkrojky a pečení za nízké teploty!

  • Anonym | 1. 12. 2005 09:28

    Myslím,že se dvěma žloutky těstro nespracuji. Nemá se přidat i bílek? Tenhle recept ma chybu.Lota

  • Kuchařka on-line | 30. 11. 2005 14:20

    To mne nenapadlo, jednou Lota podruhé Marie... Já bych si oddělila z uvedeného množství část cukru a mouky od oka. A druhý den přidala ke směsi, až tam si myslím je množství rozhodující.

  • Lota | 30. 11. 2005 13:14

    Už jsem se ptala před l4 dni, a odpověd žádná.

  • Kuchařka on-line | 29. 11. 2005 09:37

    K tomutu účelu také slouží komentáře. Zeptejte se zde.

  • Marie | 29. 11. 2005 02:40

    nemam rada, kdyz jsou recepty bez jmena autora. mame tady otazku ohledne receptu a nevim jak dostat odpoved. Muze to byt zajimavy recept, ale nejak nedokonale vysvetleny.

  • Lota | 16. 11. 2005 13:58

    Jak rozdelit cukr ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Hladká mouka Moučkový cukr Tuk Zázvor Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Pražené mandle

Pražené mandle

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

187
Cibulový filet
Cibulový filet
88
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Zázvorky jemné
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact