• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Závitky v rýžovém papíru
Napište svůj komentář k receptu

Závitky v rýžovém papíru

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závitky v rýžovém papíru
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mražená zelenina čínská směs - může být i jiná, podle chuti
    • 8
      ks rýžový papír
    • 8
      ks krabí tyčinky
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu na sucho rychle opražíme, stáhneme z ohně, osolíme, ochutíme omáčkou. Rýžové papíry navlhčíme, položíme na desku. Do středu každého papíru dáme 2 lžíce zeleniny, položíme krabí tyčinku a zabalíme. Balíčky smažíme na oleji a podáváme teplé s libovolnou pikantní omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce

Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • denis | 26. 7. 2013 12:03

    dnes jsem to zkoušel s kuřecím masem na kostky a jen koření a sojovou omáčku, dobré a rychlé

  • zvonare | 20. 2. 2011 09:16

    Doporucuji: sojovka, citronova stava, utreny cesnek, cukr, chilli. Nechat ulezet, aby se chute prostoupily. Pomer ingredienci podle chuti.

  • Věra z DC | 26. 3. 2007 10:57

    Terezko dík, jsem zase IN - jsem si přečetla všechny komentáře a hurá do toho. Děkuji :-))

  • Jana Povolná | 6. 3. 2006 17:25

    Děkuji za rady ... určitě to bylo tou vidličkou...na kov se opravdu trochu lepili a proto příště zkusím dřevo :-) ..... ( doufám,že to dřevo nebudu já a už se mi povedou.. :-D )

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 14:23

    Ja omáčky mením, podľa náplne. Ale často používam cesnakovú, chilli a so zeleným piprom.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 13:18

    Ještě já,neznáte někdo omáčku na namáčení krom kupovaných a sojové se zázvorem ?

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 13:15

    Pokud můžu poradit,obracela jsem je dřevěnými kleštěmi nebo kdo umí ,č.hůlkami,na kov se mi lepili.

  • Tereza Jarčušková | 6. 3. 2006 12:36

    Janka, urobte tú plnku hustú, potom zabaľte. Obracajte nie vidličkou, ale lopatkou. Keď vám trocha papier praskne, nevadí. Vyprážajte v horúcom oleji a nechajte skutočne pražiť dozlata, až potom obráťte.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:05

    Konečně vyzkoušeno!Jsou naprosto úžasné!!Křupavé a velice chutné.Několik jsem udělala se zeleninou (zbylou a mletým ochuceným a osmahnutým masem).Opravdu vyzkoušejte.Bezva.Hodnotím 1***

  • Jana Povolná | 1. 3. 2006 00:11

    neodolala jsem a vyzkoušela,chutnalo mi,ale měla jsem trochu problém se smažením...zabalit šli dobře,ale na pánvičce potom pukly a trochu vytekly,proto jsem je nemohla dosmažit úplně dozlatova,jak tady píšete a tudíž se mi zdály dost mastné.....možná to bylo náplní - plnila jsem špenátem a sýrem nebo pečeným masem...možná papírem-sehnala jsem jen malý průměr,tak to nebylo asi dostatečně zabalené.Tak jsem je zkusila zabalit do dvou papírů-bylo to trochu lepší,ale do zlatova to rozhodně nebylo.Jinak chuťově bezva a určitě s tou zlatou kůrkou ještě lepší......poraďte jak na kůrku..... :-)

  • Mila Kořínková | 22. 2. 2006 19:12

    Závitky z rýžového papíru, s jakoukoli náplní dělám také a jsou výborné.Kulatý papír dám do mělkého talíře s vlažnou vodou, když zvláční, tak vyndám na utěrku, do talíře dám další. Na papír na utěrce dám náplň,2x přehnu, pak přehnu boční okraje a dál doroluji jako klasickou palačinku, vznikne úhledný váleček, z kterého nic nevyteče. Smažím dozlatova,papír chutná jako křupavá kuřecí kůžička.Do závitků sdělám všechno, naposledy zbylý květákový mozeček:-)))

  • Gabriela B | 22. 2. 2006 16:22

    Z kulatých rýžových papírů uděláte závitky také. Na rýžový papír dáme trochu náplně, stočíme jako závin a konce založíme dospodu. Vzniknou takové malé balíčky (mini štrůdlíčky), které se dají krásně smažit.

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 13:51

    Takže ten ryžový papier vraj dostať aj v Delvite.

  • Pavlína Svitáková | 22. 2. 2006 12:41

    Mám koupený rýžový papír už delší dobu,že udělám jarní závitky ,ale je nějak málo času.Pořídila jsem je v Globu - vedle koření ,jak mají rýžové víno,dipy,chilli omáčky atd.Ale měli je jen kulaté.Ty se hodí na takové uzlíčky,které se vaří v páře.Ale závitky z nich samozřejmě také jdou.Tento recept musím zkusit!

  • Tereza Jarčušková | 22. 2. 2006 06:49

    Ja si nosím ryžový papier z Prahy, dostať ho kúpiť v čínskych potravinách, ja poznám len dva. Sú to také malé obchodíky, ale ulicu presne neviem, ja tam jednoducho trafím. Skúsim zistiť u dcéry, či vie, ako sa tá ulica volá.

  • Anonym | 21. 2. 2006 21:17

    Paní Terezko, poradíte, kde koupit ten rýžový papír? Chtěla bych také vyzkoušet.děkuji Kajka

  • Gabriela B | 21. 2. 2006 21:07

    Výborná záležitost, doporučuji vyzkoušet. Ve Francii se těmto závitkům říká "Nems" nebo "Rouleaux de printemps". Původem je Vietnam. Dají se jíst i nesmažené. Na náplň se nejčastěji používá mrkev, okurka, salát, krevety, rýžové nudle (vermicelli) a čerstvé bylinky (bazalka, koriandr, řapíkatý celer nebo máta). Samozřejmě fantazii se meze nekladou. Lze použít i šunku nebo nadrobno nasekané maso. Rýžové listy namočíme, poklademe libovolnou náplní, svineme a konce založíme dospodu. Podáváme s pikantní omáčkou.

  • Tereza Jarčušková | 21. 2. 2006 10:42

    Ryžový papier som prvýkrát objavila v Prahe a odvtedy si ho nosím stále, keď mi dôjde. Máme ho radi a plním ho nielen vyššie uvedenou plnkou, ale aj hubovou, mäsovou, niekedy vyhádžem zbytky z chladničky a urobím plnku podľa toho čo mám. Vždy vypražím a mlsáme.

  • Jaroslava Oumarová | 21. 2. 2006 10:25

    Na rýžové papíry se chystám už dávno, že je vyzkouším. Teď jste mne, Terezko, popíchla:-)). Jsem na ně zvědavá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Večeře Smažení Pražení Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Krabí tyčinky Mražená zelenina Olej Rýžový papír Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

86
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne
18
Míša řezy
Míša řezy
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Zpověď nemocné Konvičkové z vozíčku: Nadávají mi kvůli vzhledu!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Harry a Meghan vzdali dojemný hold Jane Goodallové (†91): Jako první člověk mimo rodinu chovala jejich syna!

Harry a Meghan vzdali dojemný hold Jane Goodallové (†91): Jako první člověk mimo rodinu chovala jejich syna!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Numeroložka o říjnu: Vaše kroky ovlivní celý příští rok! Který týden bude výjimečný?

Další doporučené recepty:

Závitky s cibulovou náplní
Závitky s cibulovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s lehkou křenovou náplní
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky z hovězího masa
Závitky z hovězího masa
Zázvorky
Zázvorky
Zázvorky - ty naše :o)
Zázvorky - ty naše :o)
  • Recepty.cz
  • Závitky v rýžovém papíru
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact