g
mražená zelenina
čínská směs - může být i jiná, podle chuti
8
ks
rýžový papír
8
ks
krabí tyčinky
1
lžíce
sojová omáčka
sůl
olej
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu na sucho rychle opražíme, stáhneme z ohně, osolíme, ochutíme omáčkou. Rýžové papíry navlhčíme, položíme na desku. Do středu každého papíru dáme 2 lžíce zeleniny, položíme krabí tyčinku a zabalíme. Balíčky smažíme na oleji a podáváme teplé s libovolnou pikantní omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
denis
|26. 7. 2013 12:03
dnes jsem to zkoušel s kuřecím masem na kostky a jen koření a sojovou omáčku, dobré a rychlé
zvonare
|20. 2. 2011 09:16
Doporucuji: sojovka, citronova stava, utreny cesnek, cukr, chilli. Nechat ulezet, aby se chute prostoupily. Pomer ingredienci podle chuti.
Věra z DC
|26. 3. 2007 10:57
Terezko dík, jsem zase IN - jsem si přečetla všechny komentáře a hurá do toho. Děkuji :-))
Jana Povolná
|6. 3. 2006 17:25
Děkuji za rady ... určitě to bylo tou vidličkou...na kov se opravdu trochu lepili a proto příště zkusím dřevo :-) ..... ( doufám,že to dřevo nebudu já a už se mi povedou.. :-D )
Tereza Jarčušková
|6. 3. 2006 14:23
Ja omáčky mením, podľa náplne. Ale často používam cesnakovú, chilli a so zeleným piprom.
Pavlína Svitáková
|6. 3. 2006 13:18
Ještě já,neznáte někdo omáčku na namáčení krom kupovaných a sojové se zázvorem ?
Pavlína Svitáková
|6. 3. 2006 13:15
Pokud můžu poradit,obracela jsem je dřevěnými kleštěmi nebo kdo umí ,č.hůlkami,na kov se mi lepili.
Tereza Jarčušková
|6. 3. 2006 12:36
Janka, urobte tú plnku hustú, potom zabaľte. Obracajte nie vidličkou, ale lopatkou. Keď vám trocha papier praskne, nevadí. Vyprážajte v horúcom oleji a nechajte skutočne pražiť dozlata, až potom obráťte.
Pavlína Svitáková
|6. 3. 2006 12:05
Konečně vyzkoušeno!Jsou naprosto úžasné!!Křupavé a velice chutné.Několik jsem udělala se zeleninou (zbylou a mletým ochuceným a osmahnutým masem).Opravdu vyzkoušejte.Bezva.Hodnotím 1***
Jana Povolná
|1. 3. 2006 00:11
neodolala jsem a vyzkoušela,chutnalo mi,ale měla jsem trochu problém se smažením...zabalit šli dobře,ale na pánvičce potom pukly a trochu vytekly,proto jsem je nemohla dosmažit úplně dozlatova,jak tady píšete a tudíž se mi zdály dost mastné.....možná to bylo náplní - plnila jsem špenátem a sýrem nebo pečeným masem...možná papírem-sehnala jsem jen malý průměr,tak to nebylo asi dostatečně zabalené.Tak jsem je zkusila zabalit do dvou papírů-bylo to trochu lepší,ale do zlatova to rozhodně nebylo.Jinak chuťově bezva a určitě s tou zlatou kůrkou ještě lepší......poraďte jak na kůrku..... :-)
Mila Kořínková
|22. 2. 2006 19:12
Závitky z rýžového papíru, s jakoukoli náplní dělám také a jsou výborné.Kulatý papír dám do mělkého talíře s vlažnou vodou, když zvláční, tak vyndám na utěrku, do talíře dám další. Na papír na utěrce dám náplň,2x přehnu, pak přehnu boční okraje a dál doroluji jako klasickou palačinku, vznikne úhledný váleček, z kterého nic nevyteče. Smažím dozlatova,papír chutná jako křupavá kuřecí kůžička.Do závitků sdělám všechno, naposledy zbylý květákový mozeček:-)))
Gabriela B
|22. 2. 2006 16:22
Z kulatých rýžových papírů uděláte závitky také. Na rýžový papír dáme trochu náplně, stočíme jako závin a konce založíme dospodu. Vzniknou takové malé balíčky (mini štrůdlíčky), které se dají krásně smažit.
Tereza Jarčušková
|22. 2. 2006 13:51
Takže ten ryžový papier vraj dostať aj v Delvite.
Pavlína Svitáková
|22. 2. 2006 12:41
Mám koupený rýžový papír už delší dobu,že udělám jarní závitky ,ale je nějak málo času.Pořídila jsem je v Globu - vedle koření ,jak mají rýžové víno,dipy,chilli omáčky atd.Ale měli je jen kulaté.Ty se hodí na takové uzlíčky,které se vaří v páře.Ale závitky z nich samozřejmě také jdou.Tento recept musím zkusit!
Tereza Jarčušková
|22. 2. 2006 06:49
Ja si nosím ryžový papier z Prahy, dostať ho kúpiť v čínskych potravinách, ja poznám len dva. Sú to také malé obchodíky, ale ulicu presne neviem, ja tam jednoducho trafím. Skúsim zistiť u dcéry, či vie, ako sa tá ulica volá.
Anonym
|21. 2. 2006 21:17
Paní Terezko, poradíte, kde koupit ten rýžový papír? Chtěla bych také vyzkoušet.děkuji Kajka
Gabriela B
|21. 2. 2006 21:07
Výborná záležitost, doporučuji vyzkoušet. Ve Francii se těmto závitkům říká "Nems" nebo "Rouleaux de printemps". Původem je Vietnam. Dají se jíst i nesmažené. Na náplň se nejčastěji používá mrkev, okurka, salát, krevety, rýžové nudle (vermicelli) a čerstvé bylinky (bazalka, koriandr, řapíkatý celer nebo máta). Samozřejmě fantazii se meze nekladou. Lze použít i šunku nebo nadrobno nasekané maso. Rýžové listy namočíme, poklademe libovolnou náplní, svineme a konce založíme dospodu. Podáváme s pikantní omáčkou.
Tereza Jarčušková
|21. 2. 2006 10:42
Ryžový papier som prvýkrát objavila v Prahe a odvtedy si ho nosím stále, keď mi dôjde. Máme ho radi a plním ho nielen vyššie uvedenou plnkou, ale aj hubovou, mäsovou, niekedy vyhádžem zbytky z chladničky a urobím plnku podľa toho čo mám. Vždy vypražím a mlsáme.
Jaroslava Oumarová
|21. 2. 2006 10:25
Na rýžové papíry se chystám už dávno, že je vyzkouším. Teď jste mne, Terezko, popíchla:-)). Jsem na ně zvědavá.