Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky salámu. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou a česnekem, řádně promícháme a směs rozdělíme na plátky.
2
Na mletou směs položíme nožičku párku, širší nudličky papriky a pevně zavineme, zpevníme nití, aby se závitky při tepelné úpravě nerozmotaly.
3
Jemně pokrájený špek a cibuli osmažíme dozlatova, pak přidáme závitky a také osmažíme je ze všech stran. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka za občasného otočení závitků a podlití.
4
Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a vývar zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody, necháme provařit, dochutíme solí, pepřem, případně i rozetřeným česnekem.
5
Závitky zbavíme provázků, pokrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vercina
|17. 2. 2012 11:01
Nez budu hledat recept na dnesni obed, musim pochvalit ten vcerejsi, nedala jsem ani papriku a nechala ciste masovou roladu. <:-) <3
Radka
|3. 7. 2011 22:11
Dělala jsem na způsob španělských ptáčků, každý měl jeden a tak jsem nekrájela plátky. Byly výborné a omáčka ještě lepší, naposledy určitě nebyly. Děkuji.
Šmerdová Hanka
|10. 6. 2011 08:32
Už vím, co budu o víkend vařit, vypadá to hodně jedle. :-))