• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
Napište svůj komentář k receptu

Zavináče II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavináče II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.lák
    • 5
      kg ryby
    • 3
      l voda
    • 0,30
      kg sůl
  • 2.lák
    • 1
      l ocet
    • 0,40
      l voda
  • 3.lák
    • 2
      l voda
    • 4
      lžíce cukr
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • cibule
    • ocet
    • párátka

Postup přípravy receptu

1
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
2
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme okapané rybky a zalijeme lákem. Na tomto láku necháme rybky 4-5 dní. Pak ryby vyjmeme a řádně opereme ve studené vodě.
3
Pak ryby zase naskládáme do sklenic a zalijeme lákem druhým z poměrem na 1 l octu dáme 0,4 l vody a zase zalijeme. Takto necháme ryby zase 5 dnů naložené. Po této době ryby vyděláme a vytáhneme páteře.
4
Připravíme si poslední lák a to na 2 l vody, 4 lžíce cukru, nakrájenou zeleninu, několik kuliček nového koření, celého pepře a několik bobkových lístků. Povaříme asi tak 10 minut, odstavíme a přidáme na kolečka nakrájené cibule. Necháme vychladnout, přidáme ocet a to asi 1 díl láku a 1 díl octu. Lák scedíme a zeleninu vrstvíme do sklenic 1 vrstva zeleniny druhá ryb. Rybky ještě předtím plníme zeleninou, zamotáme a sepneme párátkem. Nakonec zalijeme vychlazeným lákem. Po několika dnech můžeme konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavináče

Zavináče

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

Rybí zavináče

Rybí zavináče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Simek | 5. 5. 2009 01:50

    potrebuji od Vas akutni radu. ryby jsou nalozeny uz v prvnim laku. Dvoulitrovou sklenici jsem prikryl,ale nedbale. Jde tam vzduch. Vadi to?

  • Marsí *** | 27. 4. 2009 16:29

    Petře hlavně si dejte pozor na to, ať Vám to někdo nezblajzne, než se to uleží..:-)) Vás bych hned brala, tedy spíše ty ryby..:-)) já dnes dělám rybí karbanátky naložené, jako pečenáče.

  • Petr Simek | 25. 4. 2009 10:20

    dobry den. tak nejak uz newim co s rybama, tak jsem se rozhodnul,ze udelam lahev plnout zavinacu. Jsem kuchar amater. mam krasnou sklenici 2.1 litru. Zkusim udelat 1.5 litru laku. Vsechno vydelim pomerem. Snad to bude fungovat. Nikdy jsem pred tim nic podobneho nedelal. Mate nejakou radu,na co si mam dat pozor? Snad to bude fungovat i s australskym octem nebo ziju v Perthu. dekuji za radu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavináče
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mrkev Nové koření Ocet Párátka Pepř celý Petržel Ryby Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact