• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
Napište svůj komentář k receptu

Zavináče II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavináče II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1.lák
    • 5
      kg ryby
    • 3
      l voda
    • 0,30
      kg sůl
  • 2.lák
    • 1
      l ocet
    • 0,40
      l voda
  • 3.lák
    • 2
      l voda
    • 4
      lžíce cukr
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • cibule
    • ocet
    • párátka

Postup přípravy receptu

1
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
2
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme okapané rybky a zalijeme lákem. Na tomto láku necháme rybky 4-5 dní. Pak ryby vyjmeme a řádně opereme ve studené vodě.
3
Pak ryby zase naskládáme do sklenic a zalijeme lákem druhým z poměrem na 1 l octu dáme 0,4 l vody a zase zalijeme. Takto necháme ryby zase 5 dnů naložené. Po této době ryby vyděláme a vytáhneme páteře.
4
Připravíme si poslední lák a to na 2 l vody, 4 lžíce cukru, nakrájenou zeleninu, několik kuliček nového koření, celého pepře a několik bobkových lístků. Povaříme asi tak 10 minut, odstavíme a přidáme na kolečka nakrájené cibule. Necháme vychladnout, přidáme ocet a to asi 1 díl láku a 1 díl octu. Lák scedíme a zeleninu vrstvíme do sklenic 1 vrstva zeleniny druhá ryb. Rybky ještě předtím plníme zeleninou, zamotáme a sepneme párátkem. Nakonec zalijeme vychlazeným lákem. Po několika dnech můžeme konzumovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavináče

Zavináče

Zavináče se škvarky

Zavináče se škvarky

Rybí zavináče

Rybí zavináče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Simek | 5. 5. 2009 01:50

    potrebuji od Vas akutni radu. ryby jsou nalozeny uz v prvnim laku. Dvoulitrovou sklenici jsem prikryl,ale nedbale. Jde tam vzduch. Vadi to?

  • Marsí *** | 27. 4. 2009 16:29

    Petře hlavně si dejte pozor na to, ať Vám to někdo nezblajzne, než se to uleží..:-)) Vás bych hned brala, tedy spíše ty ryby..:-)) já dnes dělám rybí karbanátky naložené, jako pečenáče.

  • Petr Simek | 25. 4. 2009 10:20

    dobry den. tak nejak uz newim co s rybama, tak jsem se rozhodnul,ze udelam lahev plnout zavinacu. Jsem kuchar amater. mam krasnou sklenici 2.1 litru. Zkusim udelat 1.5 litru laku. Vsechno vydelim pomerem. Snad to bude fungovat. Nikdy jsem pred tim nic podobneho nedelal. Mate nejakou radu,na co si mam dat pozor? Snad to bude fungovat i s australskym octem nebo ziju v Perthu. dekuji za radu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Zavináče
Chuťovky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Mrkev Nové koření Ocet Párátka Pepř celý Petržel Ryby Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

231
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
230
Máslové řízky
Máslové řízky
122
Dýňová tortila
Dýňová tortila
85
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Zavináče II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact