výborný mohu jen doporučit
moc dobré jednoduché a výborné :-*
Dělala jsem těsto 1 pomazánkové máslo + 1 kalíšek od tohoto másla hladké mouky (mouky bylo trochu víc, žáleží na typu) a musím říct, že závin byl opravdu excelentní !!!
chvíli tu byl recept na " závin z pomazánkového másla jedna dvě " skoro stejný jen těsto akorát máslo a mouka. Dělala jsem v neděli. Je to výborný rychlý moučník a navíc málo kalorický (měla jsem sladká jabka a nemastila jsem). Určitě budu dělat často, jen nevím jestli někdy vydrží do druhého dne. Dík za recept
Robila som s tvarohovou plnkou, hrozienkami a skoricou, mnam...
Chválím podruhé, jednoduchý a výborný recept! Chvála tomu, kdo sem recept dal i tomu kdo jej vymyslel :-) Po rozválení pokapu těsto máslem, posypu strouhankou a jablíčka zakápnu rumem (protože rum nemůže uškodit, když ...:-))
vyzkošela jsem recept,na druhý den je nejlepší,je dietní dávám za 1
Výborné,dávám jedničku
Chválím a dávám za jedna! Rychlý a jednoduchý recept, jen kdyby ještě někdo nachystal ta jablíčka! :-) Já jsem po rozválení pokapala rozpuštěným máslem, posypala strouhankou a jablíčka pokapala rumem!
Vynikajici,rychle a dobre
V neděli jsem tento recept vyzkoušela, držela jsem se návodu +plátky sekan. mandlí a jen trochu vlaš. ořechů,vynikající.Z malé kuličky těsta se mi podařiy vytvořit 2nohavice štrůdlu.Těsto je křehoučké,prostě boží.Jsem diab.takže cukr jsem nahradila uměl slad.pro diab.nemělo to prostě chybu.Dík
Omlouvám se, omylem jsem klikla na hodnocení za 5. Nebylo to úmyslně. Těším se, že závin zkusím. Ještě jednou se omlouvám.
Závin dělám z kelímku pomaz.másla+kelímek /od téhož/ hladké mouky, na dvě nohy dvojnásobné množství.Při pečení mažu rozp.máslem s rumem.na vále či stole se těsto dobře spojí a vyválí,mísy v tomto př.netřeba.Na vyválené těsto dám trochu strouhanky opraž.na másle,pak nastr.jablka a pak rozinky,event.posypu cukrem nebo umělým prášk.sladidlem.
Určitě, Airanko, vyzkoušejte, je to velice dobré těsto, kolegyně z práce už závin taky dělaly a v podstatně větším množství. U mě to byl pouze malý pokus. Je důležité to vyválení těsta. Závin je dobrý i další dny, pokud se nesní, těsto je křehoučké a velice dobré. Znám dost druhů závinů, včetně listkového, ale tento - musím uznat - je jeden z nejlepších !!
Miluji rychle moucniky, urcite vyzkousim, zni to fakt dobre:-))
Ne, pomazánkové máslo není rama nebo perla, je to prostě pomazánkové máslo bez příchutě - bývají i s různými zeleninovými nebo salámovými příchutěmi. Toto musí být pomazánkové máslo bez příchutě. Je k dostání v každém obchodě s potravinami, zde na těchto stránkách je již hodně receptů s tímto máslem - viz nejslavnější "Tiramisu po česku"!!
Jaké pomazánkové máslo? Může být rama nebo perla?