• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
Napište svůj komentář k receptu

Závin z pomazánkového másla

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z pomazánkového másla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • cukr krupice
    • jablka
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nevím, kde jsem tento recept četla, ale včera jsem ho vyzkoušela a dneska jej píšu na tyto stránky - já ho nevymyslela, tímto se předem bráním napadání ze strany případného autora.
2
Je to velice jednoduché - suroviny zmáčkneme v míse (na vále je to nepohodlné a mouka lítá na všechny strany), dáme chvilku stranou - než připravíme jablka. Těsto rozkrojíme na dva díly, postupně dobře vyválíme - pěkně na tenko. Pokapeme sádlem, posypeme ořechy, nastrouháme jablka, posypeme skořicí, rozinkami, zase ořechy, trochu cukrem a pokapeme opět sádlem. Srolujeme a dáme na sádlem vymazaný plech.
3
Obě nohavičky můžeme potřít buď sádlem nebo vejcem rozšlehaným v mléce. Pečeme na 200 °C. asi 15-20 minut - do červena. Po upečení můžeme potřít sádlem. Je velice křehký a opravdu lahodný. Hrozně rychlý moučník, který nikdy nezklame.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ajula89 | 10. 10. 2015 19:39

    výborný mohu jen doporučit

  • Míla | 24. 1. 2013 11:27

    moc dobré jednoduché a výborné :-*

  • Pájinka Pájinka | 4. 8. 2009 07:51

    Dělala jsem těsto 1 pomazánkové máslo + 1 kalíšek od tohoto másla hladké mouky (mouky bylo trochu víc, žáleží na typu) a musím říct, že závin byl opravdu excelentní !!!

  • ivana anavia | 10. 11. 2008 19:48

    chvíli tu byl recept na " závin z pomazánkového másla jedna dvě " skoro stejný jen těsto akorát máslo a mouka. Dělala jsem v neděli. Je to výborný rychlý moučník a navíc málo kalorický (měla jsem sladká jabka a nemastila jsem). Určitě budu dělat často, jen nevím jestli někdy vydrží do druhého dne. Dík za recept

  • D L | 28. 9. 2008 18:26

    Robila som s tvarohovou plnkou, hrozienkami a skoricou, mnam...

  • Pavla Pavelková | 3. 2. 2007 17:27

    Chválím podruhé, jednoduchý a výborný recept! Chvála tomu, kdo sem recept dal i tomu kdo jej vymyslel :-) Po rozválení pokapu těsto máslem, posypu strouhankou a jablíčka zakápnu rumem (protože rum nemůže uškodit, když ...:-))

  • helena pelichova | 24. 1. 2007 17:00

    vyzkošela jsem recept,na druhý den je nejlepší,je dietní dávám za 1

  • J. P. | 17. 11. 2006 11:58

    Výborné,dávám jedničku

  • Pavla | 16. 11. 2006 17:20

    Chválím a dávám za jedna! Rychlý a jednoduchý recept, jen kdyby ještě někdo nachystal ta jablíčka! :-) Já jsem po rozválení pokapala rozpuštěným máslem, posypala strouhankou a jablíčka pokapala rumem!

  • Mila petrova | 25. 5. 2006 22:20

    Vynikajici,rychle a dobre

  • Anonym | 24. 1. 2006 13:46

    V neděli jsem tento recept vyzkoušela, držela jsem se návodu +plátky sekan. mandlí a jen trochu vlaš. ořechů,vynikající.Z malé kuličky těsta se mi podařiy vytvořit 2nohavice štrůdlu.Těsto je křehoučké,prostě boží.Jsem diab.takže cukr jsem nahradila uměl slad.pro diab.nemělo to prostě chybu.Dík

  • Věra Novotna | 19. 11. 2005 08:07

    Omlouvám se, omylem jsem klikla na hodnocení za 5. Nebylo to úmyslně. Těším se, že závin zkusím. Ještě jednou se omlouvám.

  • Anonym | 18. 11. 2005 19:27

    Závin dělám z kelímku pomaz.másla+kelímek /od téhož/ hladké mouky, na dvě nohy dvojnásobné množství.Při pečení mažu rozp.máslem s rumem.na vále či stole se těsto dobře spojí a vyválí,mísy v tomto př.netřeba.Na vyválené těsto dám trochu strouhanky opraž.na másle,pak nastr.jablka a pak rozinky,event.posypu cukrem nebo umělým prášk.sladidlem.

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 16:15

    Určitě, Airanko, vyzkoušejte, je to velice dobré těsto, kolegyně z práce už závin taky dělaly a v podstatně větším množství. U mě to byl pouze malý pokus. Je důležité to vyválení těsta. Závin je dobrý i další dny, pokud se nesní, těsto je křehoučké a velice dobré. Znám dost druhů závinů, včetně listkového, ale tento - musím uznat - je jeden z nejlepších !!

  • Airan | 7. 11. 2005 14:42

    Miluji rychle moucniky, urcite vyzkousim, zni to fakt dobre:-))

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 12:24

    Ne, pomazánkové máslo není rama nebo perla, je to prostě pomazánkové máslo bez příchutě - bývají i s různými zeleninovými nebo salámovými příchutěmi. Toto musí být pomazánkové máslo bez příchutě. Je k dostání v každém obchodě s potravinami, zde na těchto stránkách je již hodně receptů s tímto máslem - viz nejslavnější "Tiramisu po česku"!!

  • Anonym | 7. 11. 2005 11:00

    Jaké pomazánkové máslo? Může být rama nebo perla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Mleté ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Rozinky Sádlo Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Minipizzy

Minipizzy

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Club Sandwich

Club Sandwich

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

80
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Barbra Streisandová (83): Překvapivá slova o sexu se slavným hercem (88)!

Barbra Streisandová (83): Překvapivá slova o sexu se slavným hercem (88)!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact