• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
Napište svůj komentář k receptu

Závin z pomazánkového másla

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z pomazánkového másla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • cukr krupice
    • jablka
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nevím, kde jsem tento recept četla, ale včera jsem ho vyzkoušela a dneska jej píšu na tyto stránky - já ho nevymyslela, tímto se předem bráním napadání ze strany případného autora.
2
Je to velice jednoduché - suroviny zmáčkneme v míse (na vále je to nepohodlné a mouka lítá na všechny strany), dáme chvilku stranou - než připravíme jablka. Těsto rozkrojíme na dva díly, postupně dobře vyválíme - pěkně na tenko. Pokapeme sádlem, posypeme ořechy, nastrouháme jablka, posypeme skořicí, rozinkami, zase ořechy, trochu cukrem a pokapeme opět sádlem. Srolujeme a dáme na sádlem vymazaný plech.
3
Obě nohavičky můžeme potřít buď sádlem nebo vejcem rozšlehaným v mléce. Pečeme na 200 °C. asi 15-20 minut - do červena. Po upečení můžeme potřít sádlem. Je velice křehký a opravdu lahodný. Hrozně rychlý moučník, který nikdy nezklame.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ajula89 | 10. 10. 2015 19:39

    výborný mohu jen doporučit

  • Míla | 24. 1. 2013 11:27

    moc dobré jednoduché a výborné :-*

  • Pájinka Pájinka | 4. 8. 2009 07:51

    Dělala jsem těsto 1 pomazánkové máslo + 1 kalíšek od tohoto másla hladké mouky (mouky bylo trochu víc, žáleží na typu) a musím říct, že závin byl opravdu excelentní !!!

  • ivana anavia | 10. 11. 2008 19:48

    chvíli tu byl recept na " závin z pomazánkového másla jedna dvě " skoro stejný jen těsto akorát máslo a mouka. Dělala jsem v neděli. Je to výborný rychlý moučník a navíc málo kalorický (měla jsem sladká jabka a nemastila jsem). Určitě budu dělat často, jen nevím jestli někdy vydrží do druhého dne. Dík za recept

  • D L | 28. 9. 2008 18:26

    Robila som s tvarohovou plnkou, hrozienkami a skoricou, mnam...

  • Pavla Pavelková | 3. 2. 2007 17:27

    Chválím podruhé, jednoduchý a výborný recept! Chvála tomu, kdo sem recept dal i tomu kdo jej vymyslel :-) Po rozválení pokapu těsto máslem, posypu strouhankou a jablíčka zakápnu rumem (protože rum nemůže uškodit, když ...:-))

  • helena pelichova | 24. 1. 2007 17:00

    vyzkošela jsem recept,na druhý den je nejlepší,je dietní dávám za 1

  • J. P. | 17. 11. 2006 11:58

    Výborné,dávám jedničku

  • Pavla | 16. 11. 2006 17:20

    Chválím a dávám za jedna! Rychlý a jednoduchý recept, jen kdyby ještě někdo nachystal ta jablíčka! :-) Já jsem po rozválení pokapala rozpuštěným máslem, posypala strouhankou a jablíčka pokapala rumem!

  • Mila petrova | 25. 5. 2006 22:20

    Vynikajici,rychle a dobre

  • Anonym | 24. 1. 2006 13:46

    V neděli jsem tento recept vyzkoušela, držela jsem se návodu +plátky sekan. mandlí a jen trochu vlaš. ořechů,vynikající.Z malé kuličky těsta se mi podařiy vytvořit 2nohavice štrůdlu.Těsto je křehoučké,prostě boží.Jsem diab.takže cukr jsem nahradila uměl slad.pro diab.nemělo to prostě chybu.Dík

  • Věra Novotna | 19. 11. 2005 08:07

    Omlouvám se, omylem jsem klikla na hodnocení za 5. Nebylo to úmyslně. Těším se, že závin zkusím. Ještě jednou se omlouvám.

  • Anonym | 18. 11. 2005 19:27

    Závin dělám z kelímku pomaz.másla+kelímek /od téhož/ hladké mouky, na dvě nohy dvojnásobné množství.Při pečení mažu rozp.máslem s rumem.na vále či stole se těsto dobře spojí a vyválí,mísy v tomto př.netřeba.Na vyválené těsto dám trochu strouhanky opraž.na másle,pak nastr.jablka a pak rozinky,event.posypu cukrem nebo umělým prášk.sladidlem.

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 16:15

    Určitě, Airanko, vyzkoušejte, je to velice dobré těsto, kolegyně z práce už závin taky dělaly a v podstatně větším množství. U mě to byl pouze malý pokus. Je důležité to vyválení těsta. Závin je dobrý i další dny, pokud se nesní, těsto je křehoučké a velice dobré. Znám dost druhů závinů, včetně listkového, ale tento - musím uznat - je jeden z nejlepších !!

  • Airan | 7. 11. 2005 14:42

    Miluji rychle moucniky, urcite vyzkousim, zni to fakt dobre:-))

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 12:24

    Ne, pomazánkové máslo není rama nebo perla, je to prostě pomazánkové máslo bez příchutě - bývají i s různými zeleninovými nebo salámovými příchutěmi. Toto musí být pomazánkové máslo bez příchutě. Je k dostání v každém obchodě s potravinami, zde na těchto stránkách je již hodně receptů s tímto máslem - viz nejslavnější "Tiramisu po česku"!!

  • Anonym | 7. 11. 2005 11:00

    Jaké pomazánkové máslo? Může být rama nebo perla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Mleté ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Rozinky Sádlo Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Avokádový salát

Avokádový salát

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Kančí guláš s bramborami

Kančí guláš s bramborami

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

117
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
83
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
69
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
65
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact