• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
Napište svůj komentář k receptu

Závin z pomazánkového másla

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z pomazánkového másla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks žloutek
    • sůl
    • cukr krupice
    • jablka
    • skořice
    • mleté ořechy
    • rozinky
    • sádlo

Postup přípravy receptu

1
Nevím, kde jsem tento recept četla, ale včera jsem ho vyzkoušela a dneska jej píšu na tyto stránky - já ho nevymyslela, tímto se předem bráním napadání ze strany případného autora.
2
Je to velice jednoduché - suroviny zmáčkneme v míse (na vále je to nepohodlné a mouka lítá na všechny strany), dáme chvilku stranou - než připravíme jablka. Těsto rozkrojíme na dva díly, postupně dobře vyválíme - pěkně na tenko. Pokapeme sádlem, posypeme ořechy, nastrouháme jablka, posypeme skořicí, rozinkami, zase ořechy, trochu cukrem a pokapeme opět sádlem. Srolujeme a dáme na sádlem vymazaný plech.
3
Obě nohavičky můžeme potřít buď sádlem nebo vejcem rozšlehaným v mléce. Pečeme na 200 °C. asi 15-20 minut - do červena. Po upečení můžeme potřít sádlem. Je velice křehký a opravdu lahodný. Hrozně rychlý moučník, který nikdy nezklame.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ajula89 | 10. 10. 2015 19:39

    výborný mohu jen doporučit

  • Míla | 24. 1. 2013 11:27

    moc dobré jednoduché a výborné :-*

  • Pájinka Pájinka | 4. 8. 2009 07:51

    Dělala jsem těsto 1 pomazánkové máslo + 1 kalíšek od tohoto másla hladké mouky (mouky bylo trochu víc, žáleží na typu) a musím říct, že závin byl opravdu excelentní !!!

  • ivana anavia | 10. 11. 2008 19:48

    chvíli tu byl recept na " závin z pomazánkového másla jedna dvě " skoro stejný jen těsto akorát máslo a mouka. Dělala jsem v neděli. Je to výborný rychlý moučník a navíc málo kalorický (měla jsem sladká jabka a nemastila jsem). Určitě budu dělat často, jen nevím jestli někdy vydrží do druhého dne. Dík za recept

  • D L | 28. 9. 2008 18:26

    Robila som s tvarohovou plnkou, hrozienkami a skoricou, mnam...

  • Pavla Pavelková | 3. 2. 2007 17:27

    Chválím podruhé, jednoduchý a výborný recept! Chvála tomu, kdo sem recept dal i tomu kdo jej vymyslel :-) Po rozválení pokapu těsto máslem, posypu strouhankou a jablíčka zakápnu rumem (protože rum nemůže uškodit, když ...:-))

  • helena pelichova | 24. 1. 2007 17:00

    vyzkošela jsem recept,na druhý den je nejlepší,je dietní dávám za 1

  • J. P. | 17. 11. 2006 11:58

    Výborné,dávám jedničku

  • Pavla | 16. 11. 2006 17:20

    Chválím a dávám za jedna! Rychlý a jednoduchý recept, jen kdyby ještě někdo nachystal ta jablíčka! :-) Já jsem po rozválení pokapala rozpuštěným máslem, posypala strouhankou a jablíčka pokapala rumem!

  • Mila petrova | 25. 5. 2006 22:20

    Vynikajici,rychle a dobre

  • Anonym | 24. 1. 2006 13:46

    V neděli jsem tento recept vyzkoušela, držela jsem se návodu +plátky sekan. mandlí a jen trochu vlaš. ořechů,vynikající.Z malé kuličky těsta se mi podařiy vytvořit 2nohavice štrůdlu.Těsto je křehoučké,prostě boží.Jsem diab.takže cukr jsem nahradila uměl slad.pro diab.nemělo to prostě chybu.Dík

  • Věra Novotna | 19. 11. 2005 08:07

    Omlouvám se, omylem jsem klikla na hodnocení za 5. Nebylo to úmyslně. Těším se, že závin zkusím. Ještě jednou se omlouvám.

  • Anonym | 18. 11. 2005 19:27

    Závin dělám z kelímku pomaz.másla+kelímek /od téhož/ hladké mouky, na dvě nohy dvojnásobné množství.Při pečení mažu rozp.máslem s rumem.na vále či stole se těsto dobře spojí a vyválí,mísy v tomto př.netřeba.Na vyválené těsto dám trochu strouhanky opraž.na másle,pak nastr.jablka a pak rozinky,event.posypu cukrem nebo umělým prášk.sladidlem.

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 16:15

    Určitě, Airanko, vyzkoušejte, je to velice dobré těsto, kolegyně z práce už závin taky dělaly a v podstatně větším množství. U mě to byl pouze malý pokus. Je důležité to vyválení těsta. Závin je dobrý i další dny, pokud se nesní, těsto je křehoučké a velice dobré. Znám dost druhů závinů, včetně listkového, ale tento - musím uznat - je jeden z nejlepších !!

  • Airan | 7. 11. 2005 14:42

    Miluji rychle moucniky, urcite vyzkousim, zni to fakt dobre:-))

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 12:24

    Ne, pomazánkové máslo není rama nebo perla, je to prostě pomazánkové máslo bez příchutě - bývají i s různými zeleninovými nebo salámovými příchutěmi. Toto musí být pomazánkové máslo bez příchutě. Je k dostání v každém obchodě s potravinami, zde na těchto stránkách je již hodně receptů s tímto máslem - viz nejslavnější "Tiramisu po česku"!!

  • Anonym | 7. 11. 2005 11:00

    Jaké pomazánkové máslo? Může být rama nebo perla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Mleté ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Rozinky Sádlo Skořice Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Treska v krustě

Treska v krustě

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

145
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
66
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
60
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
59
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Závin z pomazánkového másla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact