Zelí uvařím, rozškvařím špek, přidám drobně nakrájenou cibulku, nechám trošku zezlátnout, přisypu mouku a zahustím tím to zelí(nesmí v něm být moc vody). Těsto vyválím jako na štrůdl, posypu strouhankou, rozetřu zelí a posypu klobásou nakrájenou na kostičky.
2
Zabalím, potřu rozšlehaným vejcem a peču asi 5 až 10 minut dozlatova. Hotové propíchám vidličkou, aby vyšla pára. Jak teplý tak i studený je výborný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Šlapáková
|11. 9. 2009 19:20
Jo zapomněla jsem, že je možno na škvarečky libové dát osmažit i cibulku.
Ivana Šlapáková
|11. 9. 2009 19:18
Udělám uzené škvarečky, na tom podusím zeli. Nechám vychladnout.Na vyválené líst. těsto rozprostřu zelí, pokladu šunk. salámem, nastrouhám sýr. Zabalím, potřu vejcem a upeču do zlatova. To je dobrota.
Majka Rončáková
|9. 9. 2009 13:32
Dávám vymačkané syrové zelí, aby drželo tvar, přidám nastrouhaný brambor, osmaženou cibulku a dobrou kobásu, třeba i dva druhy, nebo z uzených uvařených kostí obrané maso.
Jana Šimanová
|9. 9. 2009 10:58
Květo peču zprudka, protože zelí je už uvařené a stačí nechat zezlatnout jenom povrch.Troubu mám už rozpálenou.
Květa -
|9. 9. 2009 09:36
Pečete 5 až 10 minut? Není to málo? Moc se mně to nezdá, za 5 minut upečený štrůdl z listového těsta?