Připravíme špenát klasickým způsobem a necháme vychladnout. Mezitím vyválíme těsto a špenátem potřeme po celé placce vrstvou - celé množství a zabalíme. Dáme na sádlem vymazaný plech a pečeme podle typu trouby cca 15-30 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavlína K.
|2. 12. 2005 13:16
Jeden z mých osvědčených receptů, do špenátu však přidávám na nudličky pokrájená a osmažená kuřecí prsíčka. Špenát by měl být výrazně ochucený (česnek), aby to mělo ten správný šmak. V této úpravě je to oblíbená pochoutka i pro mužskou část rodiny.Taky je možné povrch štrůdlu posypat nějakým sýrem (eidam, niva) a nechat zapéct. Taky doporučuji péct na peč. papíru pro případ, že těsto praskne a špenát vyteče ven.
Airan Novakova
|10. 6. 2005 20:41
Omlouvam se, anonym c 2 a 3 jsem byla ja, nejak se mi vytratilůo prihlaseni.
Anonym
|10. 6. 2005 15:12
Anonyme, a nekdo vas snad k tomu nuti ?
Anonym
|10. 6. 2005 15:11
Pani Anno, podobny zavin taky delam, jenze se samotnim spenatem se mi to zda moc mdle, ja k tomu pridavam jeste salam, taveny syra, uzene, proste to co mam doma. Osvedcilo se mi jeste rozetrit na spenat tvaroch smichany s cesnekem, vajckem a lzicku skrobu. Vyzkousejte to nekdy:-)