• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Závin z listového těsta s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Závin z listového těsta s česnekem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g tavený sýr
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst strouhanka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 250
      g moravské uzené

Postup přípravy receptu

1
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.
2
Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku vidličkou umícháme směs. Protože na potření závinu bude stačit půl vejce, tak ho v hrníčku rozmícháme a polovinu přilejeme ke směsi sýra. Středem těsta položíme plátky uzeného masa do řady za sebou, na to pomažeme sýrovou směs, lehce zaprášíme strouhankou a na to znovu položíme maso a tak opakujeme, až vše spotřebujeme. Je jedno, budeme-li končit sýrem nebo masem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Pak lehce přehneme zbývající těsto přes sebe a závin uložíme na plech vypláchnutý vodou nebo na pečící papír přehnutými konci dolů. Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřátě trouby tak na 200 °C. Pečeme asi 10 min, potom zmírníme na 150 °C a dopečeme asi 10 min. Troubu nesmíme nejméně 15 min. otevírat.Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě.Jí se studený, ale nejlepší je vlažný.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 8. 2014 19:40

    Dobrý hutný závin. Sice ne moc zdravý, ale tak už to u výborných věcí často bývá :) Důležité je, že v něm nejsou žádné "problematické" suroviny, takže je ideální pro párty, kde nevíte, kdo co nejí. S tímto se velmi pravděpodobně zavděčíte všem :)

  • Jandy | 7. 4. 2013 14:14

    výborný recept, trochu som ho upravila,kedže som nemala tavený syr, tak som do smotany nastruhala tvrdý syr / dosť vela/ a tiež čerstvú pažitku, ktorá prevoňala celý koláč, mňam....

  • katuusss | 2. 8. 2012 20:46

    Recept se stal našim oblíbeným -děláme několikrát do roka - moc dobré! :)

  • barus.v | 14. 12. 2011 18:25

    Je moc dobrý ;-)

  • Jana | 10. 5. 2011 06:53

    Je výborný :-)

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 23:07

    Opravdu moc dobré, jen je potřeba nepřehnat to se sýrovou směsí. Minule, když jsem ho dělala, dala jsem jí tam v poměru k uzenému masu více a bylo to moc hutné - stačil jeden kousek a člověk byl plný :) Příště určitě uberu.

  • kalash.nika | 15. 10. 2010 14:08

    Je výborný, dávám za 1. Zítra ho poněkolikáté dělám návštěvě.

  • Dany PB
    Dany PB | 7. 10. 2010 23:54

    Já použila šunku a bylo to moc dobré :-)

  • Šárka Rudlová | 17. 8. 2010 10:17

    Místo zakysané smetany jde i bílý jogurt.

  • Martina Hájková | 13. 10. 2009 14:48

    Super,jednoduché,ryché chutné...1*

  • Miroslava Červenková | 19. 9. 2009 15:17

    Výborné, skvělé, mňamózní!!!!!!!!!

  • Roman Raba | 31. 7. 2009 20:08

    Závin byl nejlepší, co jsem kdy z listového těsta jedl. Ještě vlažný je skutečně fantastický. 1.

  • Jana Vencková | 16. 1. 2009 21:48

    Díky za recept, zkoušela jsem dnes poprvé a dost mě nadchnul :-))...myslela jsem si, že ho budu mít na víkend k večeři, ale v podstatě jsme ho "sežrali" hned při ochutnávce, jak se povedl (respektive já sama). Takže velká jedna a určitě zařazuji do oblíbených. Dělám různé jiné slané náplně do listového těsta, ale tohle je super nápad. Pěkně se to vrství a nic nevypadává. Jen jsem měla 500 gr těsta, takže i taveného sýra jsem dala 350 gr a stejně tak moravského uzeného.

  • Jana Remková | 12. 7. 2008 09:34

    Tak se nerozčilujte Helo,je to dobrý recept a hned jsem taky přidala jedničku,protože ho znám a vím,že je fakt dobrý.Nevím,kterou Terezu mislíte,Terezu J.? nemyslím,že by byla taková,to se někdo jen baví.

  • Hela - | 12. 7. 2008 08:00

    Včera 11x jednička, dnes přibyla 5. To ti to Terezo opravdu dělá tak dobře ?

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 20:30

    Myslíte VIP? Placené služby?

  • Simča Sládková | 10. 7. 2008 20:21

    No Oldo, takhle vpravo jsou 4 okna s názvy "diskusní forum" "fotogalerie", "blog" a čtvrtá z nich "chat" :-)

  • ladislava staffenová | 10. 7. 2008 18:58

    Jano a už jste na ten chat přišla?Mně se to ještě nepovedlo,sice se dostanu skrz,ale pak prostě nic.Žádná reakce,a to tam je od Kovářů návod.Asi bychom to měli prubnout,až bude čas.Třeba se to všichni i naučíme :-))

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 18:01

    Taková jsem já. Jaký chat.

  • Jana Remková | 10. 7. 2008 17:27

    Oldřichu,žasnu,jste ochota sama.Jindřiško,asi jste na to už přišla,že?Taky jsem na to sice přišla sama,ale těch ikonek jsem si taky hned nevšimla.Dodnes spoustu věcí nevím.Třeba,jak se dostat na chat v těchto receptech.

  • jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:27

    Děkuji moc,ty ikonky nad fotkou jsem fakt nezaregistrovala.A dokonce se mi to i povedlo.Tak dobrou chuť.

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 11:10

    Zkuste na to přijít sama, systémem pokus-omyl.Já to tak dělám; PC jsou blbovzdorné-to myslím i na sebe. Až bude nejhůře, klik na pravou ikonku nad foto.

  • jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:01

    dobrý den,můžu poprosit o radu jak se dávají recepty do oblíbených?děkuji

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:08

    Ještě jsem zapomněla pochválit to balení závinu. Vypadalo to moc hezky, nic nevytékalo. Určitě využiji i u dalších receptů.

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:07

    Závin byl výborný, těsto jsem dělala podle receptu Listové těsto bez překládání, taky výborné..

  • Danka Snášelová | 26. 4. 2008 19:17

    Vyzkoušela jsem tento závin na manželovu oslavu narozenin. Výsledek - výborná česneková chuťovka. Dala jsem 3 vrstvy nádivky. Uzené jsem měla trochu větší, proto jsem i závin vytvořila o kapánek širší. A to byla chyba, protože po upečení - při krájení byly řezy o něco delší. Proto jsem je pro lepší manipulaci překrojila na půl. Na chuti to ale vůbec neubralo. Autorka má pravdu. Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě. Helo, děkuji za recept a dávám velikánskou 1.

  • Vlaďka Dary | 14. 3. 2008 15:49

    Tož jsem také zkusila tuhle dobrotu a fakt je supr,dávám za 1!Teď jsem dopekla novou várku,aby byl mls na víkend,ale mám dojem,že se možná nedočká ani sobotního rána:-)Díky za prima recept!

  • Hela - | 12. 3. 2008 20:29

    Ahoj Mino, musela jsem se smát tvému komentáři. Doufám, že jsi si při tom pochutnávání na mě vzpoměla! Je to, jako bys byla u mě na návštěvě - akorát sis to musela upéct sama...haha...

  • milena kubikova | 12. 3. 2008 19:07

    tak toto je uzasna zalezitost....bola by som schopna sama zjest cely jeden zavin a mamicka druhy....este, ze mame v sebe klapku a pevnu volu....ale treba ju teda sakra velku...tu volu.....je to fajneeee

  • Jana Kutačová | 2. 2. 2008 19:57

    Vynikající závin,dělala jsem na svou oslavu narozenin.Všichni moc chválili.o)

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 17:07

    Helo, nechala jsem Vám vzkaz u Strašidýlek. Jinak děti pily jako duhy, vypily půl láhve malinového sirupu s vodou:-))))))

  • Hela - | 17. 1. 2008 13:22

    To mě překvapilo a potěšilo, že právě na tenhle recept padla vaše volba v kroužku vaření pro děti. Velmi dobře se totiž na to pije a tak ho dělám spíš na nějaké oslavy. Abych pravdu řekla, právě na vás a váš kroužek jsem myslela p. Jarko Oumarová, když jsem sem dávala recept na Strašidýlka.

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 07:17

    Spáchali jsme to v úterý s dětmi na kroužku vaření a chutnalo nám moc, děti posílají 1:-)

  • Zuzana Šindlerová | 14. 1. 2008 12:19

    Nedala jsem strouhanku, jinak vše úplně stejné, ale namazala jsem směs na celou plochu, na to moravské a zamotala jako na šneky, nemá to chybu, opravdu vlažné je to super, jaké je to studené, Helo, to nevíme, protože mně to doma zblajzli málem i s pečícím papírem. Děkuji za recept a dávám rozhodně za 1*.

  • Anonym | 4. 1. 2008 07:21

    Dělám velice podobnou směs (tedy bez strouhanky a uzeného,přidám nastrouhaný eidam či goudu a trochu majolky)a mažu na plátky veky ,pak zapékám v troubě do růžova.Bezva chuťovka.Ten závin bude určitě taky moc fajn.Česnek a sýr, to nikdy nezklame.:-) PS

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listové těsto Moravské uzené Strouhanka Tavený sýr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

85
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
73
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
65
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šok v královské rodině: Rakovina krále Karla je nevyléčitelná!

Šok v královské rodině: Rakovina krále Karla je nevyléčitelná!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Další doporučené recepty:

Závin z bramborového těsta
Závin z bramborového těsta
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta se špenátem
Závin z listového těsta se špenátem
Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Závin z listového těsta se zelím a…
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Závin z listového těsta s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact