• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Závin "Šílený Max"
Napište svůj komentář k receptu

Závin "Šílený Max"

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin "Šílený Max"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 400
      g jablka
    • 100
      g rumové perníčky
    • 100
      g krabí tyčinky
    • zelené olivy
    • vlašské ořechy
    • vejce na potření
    • mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na obdélníky 35x20 cm. Jablka nastrouháme spolu s rumovými perníčky. Plát těsta potřeme jablkovou směsí, posypeme olivami, ořechy a poklademe krabími tyčinkami. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a svineme.
2
Závin 200 °C cca 17 minut.
3
Podáváme jako předkrm či chuťovku k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 14. 5. 2009 08:13

    Nikde jsem nenapsala, že jsem květák s kakaem uvařila rovnou na oběd pro celou rodinu. Jen tak na ochutnání pro všechny. Ze zbytku byl mozeček.

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:58

    Zdenka, tu to nepatrí, ale keď si to začala...ten karfiol s kakaom sa u nás robí generácie, nie je to žiadny nový výmysel. A môžem ti povedať, že hlavne deti ho majú rady. Že sa to v Čechách nerobí, a ľudia nie sú na tú chuť zvyknutí, je iná vec. A moja rada : ak robím niečo úplne neznáme, tak neurobím celý karfiol, ale upravila by som 2-3 ružičky a ochutnala. Až potom by som sa rozhodla, či chutí a urobím celý alebo nie. A vyhodiť karfiol do popolnice, to by som teda nerobila s nijakým jedlom. Vždy sa to dá zachrániť.

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 09:31

    U nás tyhle "šílený" kombinace taky nejdou. Několikrát jsem neodolala a na zakladě obdivných komentářů něco zkusila. Vždy to však dopadlo stejně-škoda času a surovin. Po posledním experimentu s "Květákem s kakaem", který také letěl do popelnice, jsem tyto experimenty vzdala. Všimla jsem si, že u těchto zvláštních receptů převládají komentáře typu "to vypadá zajímavě, to určitě vyzkouším" apod. Pak už ale chybí komentáře, že to opravdu někdo vyzkoušel a bylo to k jídlu. Až na ten květák s kakaem, tam to pár lidí asi opravdu vyzkoušelo. Zkrátka 100 lidí 100 chutí.

  • Ostružina Lesní | 12. 5. 2009 22:18

    Tak jsem tu šílenost zkusila, je to fakt šílený, nechtěl to ani náš pes, kterej dokáže sníst leccos. Ale proti chuti....

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:58

    ten recept vypada zajimave,ovsem mnohem lip si umim pripravit jeden zavin s jablky,orechy a pernicky a druhy s kraby a olivami...ale zvedavost mi neda,uz se nemuzu dockat,az tohle upecu najednou:)

  • Lenka Kristová | 23. 9. 2006 13:42

    Zajímalo by mě,jestli to někdo vyzkoušel a jaký byl výsledek.

  • Jana Kutačová | 4. 9. 2006 20:23

    Danuš,mě tady taky překvapilo spoustu receptů,u kterých jsem se musela zamyslet nad výslednou chutí a stejně mi nebylo zcela jasné jak hotový pokrm chutná a pak tedy následovala druhá fáze,ve které jsem musela daný pokrm vyzkoušet.Je fakt,že to nebylo vždy podle mého,ale ve více případech jsem byla mile překvapena výslednou chutí..:o))

  • Airan | 4. 9. 2006 16:43

    Danuse, mne uz nic neprekvapi a verim, ze to muze byt dobre!

  • Danuše | 4. 9. 2006 14:16

    Abych pravdu řekla, taky jsem odvahu našla až poté, co jsem tu objevila "Bláznivou Mary" od Airan:-) a stálo to za to.

  • Hana Lorencová | 4. 9. 2006 12:23

    Je to opravdu šílené, na tohle nemám odvahu.

  • Danuše | 4. 9. 2006 11:35

    Zkuste. Ta šílená kombinace chutí donutí ochutnávat a ochutnávat ... a už není co:-)

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:18

    No vypadá to nádherně, zkusím!

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:51

    Opravdu přiléhavý název. Jsem z toho receptu na rozpacích. Zkusit či nezkusit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Krabí tyčinky Listové těsto Mouka Rumové perníčky Vejce Vlašské ořechy Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

kuřecí pilaf s kari

kuřecí pilaf s kari

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

11
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
10
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
9
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
9
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
9
Párky / buřty v leču
Párky / buřty v leču

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Představení kalendáře Pirelli v Praze: Blesk ulovil největší hvězdy! Herzigová, Šajková, Williamsová a Christie

Představení kalendáře Pirelli v Praze: Blesk ulovil největší hvězdy! Herzigová, Šajková, Williamsová a Christie

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

Další doporučené recepty:

Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Zavařování hub
Zavařování hub
Závin s nivou
Závin s nivou
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
  • Recepty.cz
  • Závin "Šílený Max"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact