• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Závin "Šílený Max"
Napište svůj komentář k receptu

Závin "Šílený Max"

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin "Šílený Max"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 400
      g jablka
    • 100
      g rumové perníčky
    • 100
      g krabí tyčinky
    • zelené olivy
    • vlašské ořechy
    • vejce na potření
    • mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na obdélníky 35x20 cm. Jablka nastrouháme spolu s rumovými perníčky. Plát těsta potřeme jablkovou směsí, posypeme olivami, ořechy a poklademe krabími tyčinkami. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a svineme.
2
Závin 200 °C cca 17 minut.
3
Podáváme jako předkrm či chuťovku k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 14. 5. 2009 08:13

    Nikde jsem nenapsala, že jsem květák s kakaem uvařila rovnou na oběd pro celou rodinu. Jen tak na ochutnání pro všechny. Ze zbytku byl mozeček.

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:58

    Zdenka, tu to nepatrí, ale keď si to začala...ten karfiol s kakaom sa u nás robí generácie, nie je to žiadny nový výmysel. A môžem ti povedať, že hlavne deti ho majú rady. Že sa to v Čechách nerobí, a ľudia nie sú na tú chuť zvyknutí, je iná vec. A moja rada : ak robím niečo úplne neznáme, tak neurobím celý karfiol, ale upravila by som 2-3 ružičky a ochutnala. Až potom by som sa rozhodla, či chutí a urobím celý alebo nie. A vyhodiť karfiol do popolnice, to by som teda nerobila s nijakým jedlom. Vždy sa to dá zachrániť.

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 09:31

    U nás tyhle "šílený" kombinace taky nejdou. Několikrát jsem neodolala a na zakladě obdivných komentářů něco zkusila. Vždy to však dopadlo stejně-škoda času a surovin. Po posledním experimentu s "Květákem s kakaem", který také letěl do popelnice, jsem tyto experimenty vzdala. Všimla jsem si, že u těchto zvláštních receptů převládají komentáře typu "to vypadá zajímavě, to určitě vyzkouším" apod. Pak už ale chybí komentáře, že to opravdu někdo vyzkoušel a bylo to k jídlu. Až na ten květák s kakaem, tam to pár lidí asi opravdu vyzkoušelo. Zkrátka 100 lidí 100 chutí.

  • Ostružina Lesní | 12. 5. 2009 22:18

    Tak jsem tu šílenost zkusila, je to fakt šílený, nechtěl to ani náš pes, kterej dokáže sníst leccos. Ale proti chuti....

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:58

    ten recept vypada zajimave,ovsem mnohem lip si umim pripravit jeden zavin s jablky,orechy a pernicky a druhy s kraby a olivami...ale zvedavost mi neda,uz se nemuzu dockat,az tohle upecu najednou:)

  • Lenka Kristová | 23. 9. 2006 13:42

    Zajímalo by mě,jestli to někdo vyzkoušel a jaký byl výsledek.

  • Jana Kutačová | 4. 9. 2006 20:23

    Danuš,mě tady taky překvapilo spoustu receptů,u kterých jsem se musela zamyslet nad výslednou chutí a stejně mi nebylo zcela jasné jak hotový pokrm chutná a pak tedy následovala druhá fáze,ve které jsem musela daný pokrm vyzkoušet.Je fakt,že to nebylo vždy podle mého,ale ve více případech jsem byla mile překvapena výslednou chutí..:o))

  • Airan | 4. 9. 2006 16:43

    Danuse, mne uz nic neprekvapi a verim, ze to muze byt dobre!

  • Danuše | 4. 9. 2006 14:16

    Abych pravdu řekla, taky jsem odvahu našla až poté, co jsem tu objevila "Bláznivou Mary" od Airan:-) a stálo to za to.

  • Hana Lorencová | 4. 9. 2006 12:23

    Je to opravdu šílené, na tohle nemám odvahu.

  • Danuše | 4. 9. 2006 11:35

    Zkuste. Ta šílená kombinace chutí donutí ochutnávat a ochutnávat ... a už není co:-)

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:18

    No vypadá to nádherně, zkusím!

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:51

    Opravdu přiléhavý název. Jsem z toho receptu na rozpacích. Zkusit či nezkusit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Krabí tyčinky Listové těsto Mouka Rumové perníčky Vejce Vlašské ořechy Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Jablková roláda

Jablková roláda

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
14
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
11
Broskvový dort
Broskvový dort
11
Smetanová pórková polévka s bramborem
Smetanová pórková…
10
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Zavařování hub
Zavařování hub
Závin s nivou
Závin s nivou
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
  • Recepty.cz
  • Závin "Šílený Max"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact