• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Závin "Šílený Max"
Napište svůj komentář k receptu

Závin "Šílený Max"

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin "Šílený Max"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 400
      g jablka
    • 100
      g rumové perníčky
    • 100
      g krabí tyčinky
    • zelené olivy
    • vlašské ořechy
    • vejce na potření
    • mouka na podsypání

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na obdélníky 35x20 cm. Jablka nastrouháme spolu s rumovými perníčky. Plát těsta potřeme jablkovou směsí, posypeme olivami, ořechy a poklademe krabími tyčinkami. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a svineme.
2
Závin 200 °C cca 17 minut.
3
Podáváme jako předkrm či chuťovku k bílému vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rumový závin se švestkovou náplní

Rumový závin se švestkovou náplní

Listový závin pro gurmány

Listový závin pro gurmány

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 14. 5. 2009 08:13

    Nikde jsem nenapsala, že jsem květák s kakaem uvařila rovnou na oběd pro celou rodinu. Jen tak na ochutnání pro všechny. Ze zbytku byl mozeček.

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:58

    Zdenka, tu to nepatrí, ale keď si to začala...ten karfiol s kakaom sa u nás robí generácie, nie je to žiadny nový výmysel. A môžem ti povedať, že hlavne deti ho majú rady. Že sa to v Čechách nerobí, a ľudia nie sú na tú chuť zvyknutí, je iná vec. A moja rada : ak robím niečo úplne neznáme, tak neurobím celý karfiol, ale upravila by som 2-3 ružičky a ochutnala. Až potom by som sa rozhodla, či chutí a urobím celý alebo nie. A vyhodiť karfiol do popolnice, to by som teda nerobila s nijakým jedlom. Vždy sa to dá zachrániť.

  • Zdena z JM | 13. 5. 2009 09:31

    U nás tyhle "šílený" kombinace taky nejdou. Několikrát jsem neodolala a na zakladě obdivných komentářů něco zkusila. Vždy to však dopadlo stejně-škoda času a surovin. Po posledním experimentu s "Květákem s kakaem", který také letěl do popelnice, jsem tyto experimenty vzdala. Všimla jsem si, že u těchto zvláštních receptů převládají komentáře typu "to vypadá zajímavě, to určitě vyzkouším" apod. Pak už ale chybí komentáře, že to opravdu někdo vyzkoušel a bylo to k jídlu. Až na ten květák s kakaem, tam to pár lidí asi opravdu vyzkoušelo. Zkrátka 100 lidí 100 chutí.

  • Ostružina Lesní | 12. 5. 2009 22:18

    Tak jsem tu šílenost zkusila, je to fakt šílený, nechtěl to ani náš pes, kterej dokáže sníst leccos. Ale proti chuti....

  • kamca macikova | 2. 7. 2008 14:58

    ten recept vypada zajimave,ovsem mnohem lip si umim pripravit jeden zavin s jablky,orechy a pernicky a druhy s kraby a olivami...ale zvedavost mi neda,uz se nemuzu dockat,az tohle upecu najednou:)

  • Lenka Kristová | 23. 9. 2006 13:42

    Zajímalo by mě,jestli to někdo vyzkoušel a jaký byl výsledek.

  • Jana Kutačová | 4. 9. 2006 20:23

    Danuš,mě tady taky překvapilo spoustu receptů,u kterých jsem se musela zamyslet nad výslednou chutí a stejně mi nebylo zcela jasné jak hotový pokrm chutná a pak tedy následovala druhá fáze,ve které jsem musela daný pokrm vyzkoušet.Je fakt,že to nebylo vždy podle mého,ale ve více případech jsem byla mile překvapena výslednou chutí..:o))

  • Airan | 4. 9. 2006 16:43

    Danuse, mne uz nic neprekvapi a verim, ze to muze byt dobre!

  • Danuše | 4. 9. 2006 14:16

    Abych pravdu řekla, taky jsem odvahu našla až poté, co jsem tu objevila "Bláznivou Mary" od Airan:-) a stálo to za to.

  • Hana Lorencová | 4. 9. 2006 12:23

    Je to opravdu šílené, na tohle nemám odvahu.

  • Danuše | 4. 9. 2006 11:35

    Zkuste. Ta šílená kombinace chutí donutí ochutnávat a ochutnávat ... a už není co:-)

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 11:18

    No vypadá to nádherně, zkusím!

  • Alena Tarabová | 4. 9. 2006 10:51

    Opravdu přiléhavý název. Jsem z toho receptu na rozpacích. Zkusit či nezkusit?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Krabí tyčinky Listové těsto Mouka Rumové perníčky Vejce Vlašské ořechy Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

119
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
75
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
61
Hasenöhrl (zaječí uši)
Hasenöhrl (zaječí uši)
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí
Zavařování hub
Zavařování hub
Závin s nivou
Závin s nivou
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
Závin s uzeným masem z Podkrkonoší
  • Recepty.cz
  • Závin "Šílený Max"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact