Snadný a výtečný. Takový je závin z listového těsta nadívaný směsí kysaného zelí a uzeného masa. Upečte jej na setkání s přáteli. Věřte, že se jim budou ze vší té dobroty dělat až boule za ušima.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v něm nebyly příliš velké kusy, a přidejte do pánve. Směs už jen krátce prohřejte, odstavte a nechte vychladnout.
Doprostřed plátu listového těsta naneste náplň. Okraje těsta nařežte šikmo na pruhy 1–2 cm silné, na obou koncích si ponechte hladké kousky těsta, kterými závin zakončíte, a přeložte je přes náplň. Proužky těsta pak skládejte přes náplň střídavě zprava a zleva. Hotový závin potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a dejte péct do trouby předehřáté na 250 °C asi na 30 minut.