Vařené brambory oloupeme a umeleme (nastrouháme). S moukou, solí, vejcem a tukem z nich vypracujeme hladké těsto. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme strouhanku. Z těsta vyválíme plát, který posypeme vychladlou cibulovou strouhankou, posypeme pokrájeným uzeným masem, stočíme a zabalíme do mokré utěrky. Konce zpevníme provázkem. Vaříme v hrnci se slanou vodou 40 minut. Pak vyndáme rozvážeme provázky a necháme pár minut(3-4) ,,vydýchat,,. Hotový závin pokrájíme na plátky a podáváme s dušeným zelím nebo okurkovým (hlávkovým) salátem.
2
* Plát těsta můžeme rozválet rovnou na mokré utěrce, lépe se pak s její pomocí zabalí do závinu :-).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Slepa
|20. 11. 2013 11:06
VYSKOUŠELA JSEM VAŠ RECEPT BYL MOC DOBRY JESTE JSEM TOHLE NIKDY JSEM TO NEJEDLA UVAŘIL MI TO MUJ PRITEL ON JE TOTIZ KUCHAŘ BYDLIME V PRAZE A JSME BOHATI PROMINTE NECHCI SE VYTAHOVAT ALE BYLO TO PROSTE UZASNE ;-) :-)) 8-)
franta klobasa
|20. 11. 2013 10:51
cooooo
Eržik
|20. 11. 2013 10:50
bylo to takove lepive a divne chutnalo to jako bramborove knedliky proste pro mne to nebylo vytecne :-$ :'( O:-) :-(
Výborné. Dali jsme si se zelím a navrch ještě osmaženou cibulku. Doporučím kamarádkám.
MISSA
|21. 3. 2013 13:23
JO CHLUPATE KNEDLIKY ALE SPENAT MI TAM NESEDI KYSANE ZELI JE LEPSI
MISSA
|21. 3. 2013 13:20
JE TO VIBOR.A MOZE SA TAM DAT AJ LANKSMID JE TO ESTE LEPSIE
Tichá J.
|20. 5. 2011 14:07
Měla jsem ještě pár starých brambor, tak jsem závin vyzkoušela. Pochutnali jsme si, podávala jsem se špenátem. Utěrka je jistota, že se závin nerozsype do vody ;-) :-) .