V míse smícháme na kostičky krájené brambory, salám, strouhanou nivu (na větším struhadle), a olivy pokrájené na kolečka (dávám necelý pytlík). Promícháme. Listové těsto si rozdělíme na dvě části, každé vyválíme, rozetřeme směs, zavineme, potřeme vejcem a záviny upečeme. Je výborný jak teplý, tak i studený.
Záviny s bramborami mám ráda, ale víc mně chutnala zde na receptech uvedená "Plněná "pizza" s bazalkovým pestem a ricottou". Nicméně tento závin taky není vůbec špatný, jen jsem nenašla zmínku o tom, zda by se měly brambory nějak předtím tepelně upravit. Já jsem je raději uvařila v páře.
Anonym
|25. 1. 2006 11:41
Zase samé dobroty. Kde je Niva, tam je to určite dobré.
Zdena z JM
|25. 1. 2006 09:57
Slané záviny z listového těsta dělám dost často jako pohoštění např.místo chlebíčků.Plním je různými náplněmi např.na plát těsta rozložím kysané zelí a plátky anglické slaniny nebo potřu hořčicí,pokladu plátky sýra a plátky salámu,další variantou jsou míchaná vejce do kterých pro barevnost přidám hrášek a steril.kapii apod.Povr ch sypu různým kořením a semínky.Váš recept je zajímavý,určitě ho vyzkouším.