Vepřové maso nakrájíme na kostky asi 1 cm silné, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Osmahneme na rozpáleném sádle. Zelí vyklopíme do cedníku a necháme dobře okapat a přidáme k masu.
2
Troubu předehřejeme na 225 °C (plyn stupeň 3-4). Listové těsto necháme rozmrazit, rozprostřeme na utěrku, posypeme strouhankou. Navrch rozdělíme směs masa se zelím. Utěrku uchopíme za dva cípy a vytahujeme tak, aby se závitek zabalil. Závin potřeme žloutkem rozšlehaným s olejem. Nakrájíme na porce a pečeme na střední příčce asi 30 minut, přičemž po 15 minutách snížíme teplotu na 200 °C.
3
Příprava by vám měla zabrat celkem asi tak 45 minut, takže to není žádný superrychlý recept, ale zase taková tragédie to není.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Daniela Burdová
|26. 3. 2007 12:55
No, holt i mistr tesař se někdy utne...zhavaroval mi počítač a já si nějak nemůžu zvyknout na klávesnici laptopu :-)) takže se mi tam mezi čísla občas zapletou písmenka...