• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Závin Pusta v červeném zelí
Napište svůj komentář k receptu

Závin Pusta v červeném zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin Pusta v červeném zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřové maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      balení listové těsto
    • 1
      plechovka červené zelí
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 1
      ks žloutek
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na kostky asi 1 cm silné, osolíme, opepříme, posypeme paprikou. Osmahneme na rozpáleném sádle. Zelí vyklopíme do cedníku a necháme dobře okapat a přidáme k masu.
2
Troubu předehřejeme na 225 °C (plyn stupeň 3-4). Listové těsto necháme rozmrazit, rozprostřeme na utěrku, posypeme strouhankou. Navrch rozdělíme směs masa se zelím. Utěrku uchopíme za dva cípy a vytahujeme tak, aby se závitek zabalil. Závin potřeme žloutkem rozšlehaným s olejem. Nakrájíme na porce a pečeme na střední příčce asi 30 minut, přičemž po 15 minutách snížíme teplotu na 200 °C.
3
Příprava by vám měla zabrat celkem asi tak 45 minut, takže to není žádný superrychlý recept, ale zase taková tragédie to není.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Burdová | 26. 3. 2007 12:55

    No, holt i mistr tesař se někdy utne...zhavaroval mi počítač a já si nějak nemůžu zvyknout na klávesnici laptopu :-)) takže se mi tam mezi čísla občas zapletou písmenka...

  • Kuchařka on-line | 23. 3. 2007 15:30

    Opraveno.

  • Ivana Přikrylová | 23. 3. 2007 15:23

    Náhodou příprava 4 minuty je celkem fofr :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Listové těsto Olej Paprika Pepř mletý Sádlo Strouhanka Sůl Vepřové maso Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Bramboračka naší babičky

Bramboračka naší babičky

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

81
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
76
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
65
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
51
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Závin Pusta v červeném zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact