Ve slupce uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vymícháme těsto, které vyválíme na plát. Slaninu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Touto směsí posypeme těsto, posypeme rozdrobenou brynzou a svineme. Zabalíme do utěrky a ve vroucí vodě vaříme 30 minut.
2
Uvařený závin vybalíme, nakrájíme na plátky, pokapeme rozpuštěným sádlem a posypeme koprem. Můžeme polít kysanou smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|3. 10. 2007 07:00
Ivanka, zásadne aviváž nepoužívam :)))
Ivana Přikrylová
|2. 10. 2007 20:51
Lepší je závin zabalit do alobalu, který se předem potře olejem, aby se nepřilepil, konce dobře zamota a dát vařitt, ušetříte si praní utěrky a závin vám nebude vonět prací aviváží :o)
Mila Foglova
|24. 9. 2007 13:26
Jano, neboj se te uterky, mam to vyzkousene na obycejne bramborove rolade, varim 25 minut a je to opravdu jednoducha mnamka
Tereza J.
|22. 9. 2007 13:38
Janka, v normálnej utierke na riady, zabalíš, zatočíš do utierky, konce previažeš špagátim a vložíš variť do vriacej vody. V polovici času prevrátiš závin naopak. Uvarený vyberieš, špagát odstrániš a závin vyberieš. Sáčok netreba, v tej utirke, keď to stočíš, je závin niekoľkokrát obalený utierkou.
Jana Remková
|22. 9. 2007 11:31
Vůbec si neumím přectavit,jak to mám vařit v té útěrce?Nemělo by se to aspoň vařit v sáčku?Nebo snad v útěrce na páře? Jana