• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
Napište svůj komentář k receptu

Zavařování okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařování okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      ml ocet 8%
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks křen malý
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce kopr
    • 5
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

1
Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje asi při 90 °C 15 minut.
2
Takto naložené velmi připomínají znojemské okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Donovalová | 8. 8. 2007 17:10

    Já mám recept na okurky už spoustu let stačí 1.75l vody,4dcl octa,30tab.uměl.slad.1.deko vše nechám povařit zaliji okurky a dám do deky okurky dojdou.NEZAVAŘUJI!!

  • Anonym | 17. 6. 2007 22:45

    Já používám kombinaci pytlíčků - Nova s cukrem, Nova diabetická, Deko, vše víceméně odhadem v poměru asi 2:2:1, octa si polovičku, než píšou v návodu, vody stejně, okurky vybírám co nejmenší a dávám je do 1/4 l skleniček, prokládám plátky mrkve, celeru, petržele a cibule, do každé skleničky ještě přidám cca 2 zrníčka zeleného pepře, na špičku nože podravky a po špetce petrželové, celerové a libečkové natě. Vloni jsem se při jedné várce poprvé a naposledy napálila tzv. "českými okurkami", ty už víckrát nekoupím.

  • helena sumarová | 15. 6. 2007 15:39

    1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.

  • Zdenka Korábová | 15. 6. 2007 09:04

    Vařím vždy várku 4 lt. vody 1 lt. octa 30 -35 dkg. cukru 12 dkg sůl co nespotřebuji napoprvvé nechám bez obav v okrukové 4 litrovce přikryté napřístě- celá dávka je zhruba na 9 kg okurek -- nálev ale vždy ochutnám - kyselost octa se mi zdá různá a tak dávku cukru upravuji podle chuti

  • Lenka Dvořáčková | 15. 6. 2007 08:27

    můžu se zeptat kolik cukru na uvedené množství vody a octa

  • Zdenka Korábová | 14. 6. 2007 15:33

    Také už dávno nevařím lák na okurky najednou, ale svařím vodu s cukrem - neužíván sacharin, je to zbytečná chemie - a solí a do lahví dávám odpočítané koření a nad váš recept přidávám do lahva malou špetku tymiánu a cca 2 cm bobkového listu a hlavně půl kávové lžičky hořčicného semínka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Sacharín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
15
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact