• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
Napište svůj komentář k receptu

Zavařování okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařování okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      ml ocet 8%
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks křen malý
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce kopr
    • 5
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

1
Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje asi při 90 °C 15 minut.
2
Takto naložené velmi připomínají znojemské okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Donovalová | 8. 8. 2007 17:10

    Já mám recept na okurky už spoustu let stačí 1.75l vody,4dcl octa,30tab.uměl.slad.1.deko vše nechám povařit zaliji okurky a dám do deky okurky dojdou.NEZAVAŘUJI!!

  • Anonym | 17. 6. 2007 22:45

    Já používám kombinaci pytlíčků - Nova s cukrem, Nova diabetická, Deko, vše víceméně odhadem v poměru asi 2:2:1, octa si polovičku, než píšou v návodu, vody stejně, okurky vybírám co nejmenší a dávám je do 1/4 l skleniček, prokládám plátky mrkve, celeru, petržele a cibule, do každé skleničky ještě přidám cca 2 zrníčka zeleného pepře, na špičku nože podravky a po špetce petrželové, celerové a libečkové natě. Vloni jsem se při jedné várce poprvé a naposledy napálila tzv. "českými okurkami", ty už víckrát nekoupím.

  • helena sumarová | 15. 6. 2007 15:39

    1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.

  • Zdenka Korábová | 15. 6. 2007 09:04

    Vařím vždy várku 4 lt. vody 1 lt. octa 30 -35 dkg. cukru 12 dkg sůl co nespotřebuji napoprvvé nechám bez obav v okrukové 4 litrovce přikryté napřístě- celá dávka je zhruba na 9 kg okurek -- nálev ale vždy ochutnám - kyselost octa se mi zdá různá a tak dávku cukru upravuji podle chuti

  • Lenka Dvořáčková | 15. 6. 2007 08:27

    můžu se zeptat kolik cukru na uvedené množství vody a octa

  • Zdenka Korábová | 14. 6. 2007 15:33

    Také už dávno nevařím lák na okurky najednou, ale svařím vodu s cukrem - neužíván sacharin, je to zbytečná chemie - a solí a do lahví dávám odpočítané koření a nad váš recept přidávám do lahva malou špetku tymiánu a cca 2 cm bobkového listu a hlavně půl kávové lžičky hořčicného semínka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Sacharín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Výborné buchty

Výborné buchty

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

74
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
64
Fežoáda
Fežoáda
43
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
36
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
31
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact