• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
Napište svůj komentář k receptu

Zavařování okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařování okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      ml ocet 8%
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks křen malý
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce kopr
    • 5
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

1
Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje asi při 90 °C 15 minut.
2
Takto naložené velmi připomínají znojemské okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Donovalová | 8. 8. 2007 17:10

    Já mám recept na okurky už spoustu let stačí 1.75l vody,4dcl octa,30tab.uměl.slad.1.deko vše nechám povařit zaliji okurky a dám do deky okurky dojdou.NEZAVAŘUJI!!

  • Anonym | 17. 6. 2007 22:45

    Já používám kombinaci pytlíčků - Nova s cukrem, Nova diabetická, Deko, vše víceméně odhadem v poměru asi 2:2:1, octa si polovičku, než píšou v návodu, vody stejně, okurky vybírám co nejmenší a dávám je do 1/4 l skleniček, prokládám plátky mrkve, celeru, petržele a cibule, do každé skleničky ještě přidám cca 2 zrníčka zeleného pepře, na špičku nože podravky a po špetce petrželové, celerové a libečkové natě. Vloni jsem se při jedné várce poprvé a naposledy napálila tzv. "českými okurkami", ty už víckrát nekoupím.

  • helena sumarová | 15. 6. 2007 15:39

    1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.

  • Zdenka Korábová | 15. 6. 2007 09:04

    Vařím vždy várku 4 lt. vody 1 lt. octa 30 -35 dkg. cukru 12 dkg sůl co nespotřebuji napoprvvé nechám bez obav v okrukové 4 litrovce přikryté napřístě- celá dávka je zhruba na 9 kg okurek -- nálev ale vždy ochutnám - kyselost octa se mi zdá různá a tak dávku cukru upravuji podle chuti

  • Lenka Dvořáčková | 15. 6. 2007 08:27

    můžu se zeptat kolik cukru na uvedené množství vody a octa

  • Zdenka Korábová | 14. 6. 2007 15:33

    Také už dávno nevařím lák na okurky najednou, ale svařím vodu s cukrem - neužíván sacharin, je to zbytečná chemie - a solí a do lahví dávám odpočítané koření a nad váš recept přidávám do lahva malou špetku tymiánu a cca 2 cm bobkového listu a hlavně půl kávové lžičky hořčicného semínka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Sacharín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

344
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
247
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
43
Vaječný koňak II.
Vaječný koňak II.
40
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Horoskop na víkend 20.–21. 9. 2025: Kdo zažije romantiku a kdo si užije rodinnou pohodu?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

Michaela Bakala Maláčová: Pohřbila tatínka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact