• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
Napište svůj komentář k receptu

Zavařování okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařování okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      ml ocet 8%
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 5
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks křen malý
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce kopr
    • 5
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

1
Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje asi při 90 °C 15 minut.
2
Takto naložené velmi připomínají znojemské okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Donovalová | 8. 8. 2007 17:10

    Já mám recept na okurky už spoustu let stačí 1.75l vody,4dcl octa,30tab.uměl.slad.1.deko vše nechám povařit zaliji okurky a dám do deky okurky dojdou.NEZAVAŘUJI!!

  • Anonym | 17. 6. 2007 22:45

    Já používám kombinaci pytlíčků - Nova s cukrem, Nova diabetická, Deko, vše víceméně odhadem v poměru asi 2:2:1, octa si polovičku, než píšou v návodu, vody stejně, okurky vybírám co nejmenší a dávám je do 1/4 l skleniček, prokládám plátky mrkve, celeru, petržele a cibule, do každé skleničky ještě přidám cca 2 zrníčka zeleného pepře, na špičku nože podravky a po špetce petrželové, celerové a libečkové natě. Vloni jsem se při jedné várce poprvé a naposledy napálila tzv. "českými okurkami", ty už víckrát nekoupím.

  • helena sumarová | 15. 6. 2007 15:39

    1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.

  • Zdenka Korábová | 15. 6. 2007 09:04

    Vařím vždy várku 4 lt. vody 1 lt. octa 30 -35 dkg. cukru 12 dkg sůl co nespotřebuji napoprvvé nechám bez obav v okrukové 4 litrovce přikryté napřístě- celá dávka je zhruba na 9 kg okurek -- nálev ale vždy ochutnám - kyselost octa se mi zdá různá a tak dávku cukru upravuji podle chuti

  • Lenka Dvořáčková | 15. 6. 2007 08:27

    můžu se zeptat kolik cukru na uvedené množství vody a octa

  • Zdenka Korábová | 14. 6. 2007 15:33

    Také už dávno nevařím lák na okurky najednou, ale svařím vodu s cukrem - neužíván sacharin, je to zbytečná chemie - a solí a do lahví dávám odpočítané koření a nad váš recept přidávám do lahva malou špetku tymiánu a cca 2 cm bobkového listu a hlavně půl kávové lžičky hořčicného semínka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kopr Křen Mrkev Nové koření Ocet Pepř mletý Sacharín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

166
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
166
Máslové řízky
Máslové řízky
67
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
45
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila neuvěřitelné výročí: Půl století s manželem!

Jana Paulová oslavila neuvěřitelné výročí: Půl století s manželem!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Zavařování okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact