Fazolky slijeme a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do fazolek, necháme 5 minut povařit, přidáme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme octem.
Ak ste mysleli fazuľky ako prílohu namiesto uhoriek, tak tu je druhý recept :Nakladané fazuľky na kyslo1 kg fazuliek, 40 g soli, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 250 ml bieleho vínneho octa, 1 lyžica cukru, 1 lyžica horčičných semienok, kôporFazuľkám odrežeme konce a v osolenej vode ich asi 8 min povaríme. Scedíme a ihneď prepláchneme studenou vodou.Cibuľu narežeme na dieliky a s 500 ml vody, cesnakom, octom, cukrom a semienkami prevaríme.Na dno fliaš dáme vetvičku kôpru, naukladáme fazuľky a zalejeme horúcim nálevom. Sterilizujeme 25 min od varu vody.
Tereza J.
|28. 7. 2008 11:39
Monika, tu je recept :Zaváraná fazuľkaZelená fazuľka, kôpor, soľ, ocot, cukorFazuľkové struky narežeme a v slanej vode obvaríme, asi 5 min. Do každej fľaše dáme vetvičku kôpru a naložíme fazuľky. Z vody, v ktorej sa fazuľka varila, odoberieme potrebné množstvo na zaliatie, ochutíme octom a cukrom ( množstvo podľa vlastnej chuti ). Prevaríme, nalejeme na fazuľku a uzavrieme. Sterilizujeme 15 min od bodu varu.
Monika Benianová Kührová
|28. 7. 2008 10:50
Vypadá to dost dobře, určite vyzkoušíme. Nemáte někdo recept, jak zavařit na kyselo fazolky čerstvé? Díky za tip.
Tereza Jarčušková
|14. 3. 2007 13:28
Fazuľkový prívarok je výborný aj s kúskom mäska, alebo narezanou klobáskou na cibuľke s paprikou.
Jaroslava Oumarová
|14. 3. 2007 11:25
Já ještě přidávám na kostičky nakrájený a rozpečený měkký salám. To kvůli masožravému zbytku rodiny. A fazolky steriluji rovnou ve sladkokyselém nálevu, takže už pak ocet pochopitelně nedávám. Je to moc dobré jídlo :-)