• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
Napište svůj komentář k receptu

Zavařené fazole s párkem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařené fazole s párkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg párky bratislavské nebo jiné pevné
    • 1
      kg fazole uvařené suché
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kostka masox
    • 2
      ks feferonka (nemusí být)
    • 3
      dl rostlinný olej
  • Nálev
    • 2,50
      dl ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      nakladač

Postup přípravy receptu

1
Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podusíme do měkka. Potom přidáme rozmixovaná rajčata a uvařené scezené fazole.
2
Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. sterilujeme.
3
V zimě obsah sklenice stačí ohřát a podáváme s chlebem nebo s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda.x | 18. 10. 2012 20:00

    Milá Terezko, děkuju moc za tento recept-už roky jej sháním! Dnes jsem vyzkoušela,tak teprve uvidím, jestli je to to, co jsem hledala :-) Jen menší patálie jsem měla s nálevem-svařit ocet a cukr je opravdu nemožné, měla jsem raději použít umělé sladidlo....a jak jsem pořád míchala a míchala ten cukr v octě a s Dekem, a jak se pořád nechtěl rozpustit, málem jsem se udusila z výparů z octa a to doslova a do písmene! :-D A tak jsem přidala nějakou tu decku vody (po zcezení a vyvětrání kuchyně a obýváku) a přidala masox atd.. I tak mi to přišlo docela dost slané a málo tekuté. Nicméně, věřím, že se vše rozleží a pak budu jen chodit do komory a vytahovat skleničky :-D Ještě jednou děkuji, děkuji pěkně :-*

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 15:23

    Fazole s párkem, jak již název napovídá nebudou bez masa 8-)

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 07:17

    Áno, len uvaríte a scedíte. Ochucuje to masox, nakladač, ocot a cukor.

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2006 08:40

    Ještě dotaz,Terezko.Ty fazole se vaří jen ve vodě-bez jakéhokoliv koření(bobk.list,pepř,nové koření)?

  • Tereza Jarčušková | 2. 6. 2006 12:35

    Z jednej dávky mi vychádza okolo 8-9 pohárov, obyčajne 8 a jedna malá fľaštička k tomu. Záleží to od toho, aké mäsité sú paradaky a papriky. Ak použijete namiesto paradajok pretlak, bude to samozrejme menej. Zaváram vtedy, keď sa to oplatí, teda keď sú lacné papriky a paradajky. Párky sú vždy nejaký druh lacný a fazuľa nie je problém.

  • beba | 1. 6. 2006 22:06

    Terezka,koľko porárov je z jednej dávky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 6. 2006 12:38

    Áno, 1 kg suchej fazule. Ale ak tie pomery jednotlivých surovín presne nedodržíte, nič sa nestane. Ak máte radi niektorej suroviny viac, pridajte, tých 100 g hore dole.

  • Iva | 30. 5. 2006 12:19

    Potřebuji si ujasnit to kilo uvařené suché fazole.1 kg je tedy té sušené fazole, která se potom uvaří? Díky za odpověď

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 14:17

    Jarka, ale ako dobre sa to v zime vyberá hotové zo špajze : ))) Marsí, manžel nebude komentovať, nie je to kyslé, chlapi to majú radi, sused si chodí občas vyžobrať fľašu. Tých 2,5 dl octa ide dokopy na cca 4,5 kg zeleniny. Prípadne vyskúšajte z polovičnej dávky, nechajte odstáť zo 2-3 týždne a ochutnajte. Môžete to urobiť aj teraz, pol kila papriky nie je taká suma, paradajky nahraďte pretlakom, na pol kila stačí jeden pretlak stredný ( nie tie maličké ) , a uvidíte.

  • Marsí | 24. 5. 2006 13:20

    p. Terezko...tenhle recept vyzkouším, doufám, že zase můj mužík nebude remcat, že je to kyselé. Mám totiž podobný recept, ale figuruje tam 1 l kečupu, není tam nakladač a je tam 2 dcl octa a 200 g cukru. Mně se to ani nezdá, ale on má řečí jak "koza bobků", že je to kyselé. Takže tohle si uložím a v sezóně zkusím.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 5. 2006 11:40

    Terezko, Vy jste nepřeberná studnice jedinečných receptů:-))))))))))) Už vidím, že jste se mi mimoděk postarala o další zábavu na prázdniny:-))))))))))

  • Pavlína Svitáková | 24. 5. 2006 10:35

    Kdysi jsme kupovali bulharské fazole s párkem.To byla moc dobrá konzerva.Ale to už je let!!!Tento recept bude asi podobný a fazole v rajčat.omáčce jsou moc fajn.A toto je ke všemu domácí konzerva a když není čas jako když ji najdem. Ukládám.Terezko díky!!

  • Tereza Jarčušková | 24. 5. 2006 10:08

    Ľubovoľný nakladač, môže byť aj Deko. Je viac druhov. Zdenka, toto nie je mäsová konzerva, je tam len párok, nemajte strach, robím to už roky, je to výborné, pretože keď sa mi nechce variť, tak vytiahnem zo špajze fľašu. A zaváram to vtedy, keď je to cenovo výhodné. Teda keď sú lacné papriky. Paradajky možno nahradiť pretlakom. Čo sa týka toho obrátenia hore nohami, všade, kde som to napísala, to tak robím. Ak obrátite fľašu hore nohami, nevnikne do fľaše vzduch, kým sa pritiahne viečko. Zároveň vidíte okamžite, či máte fľašu dobre uzavretú, pretože ak nie, okamžite vám obsah začne tiecť. Preto doporučujem obracať nad stolom alebo kuch. linkou, jednou rukou pridŕžať viečko a obracať pomaly. Už sa mi raz stalo, že viečko nedržalo a horúci lekvár som vyliala na zem. Musíte zatvárať a otáčať fľašu s horúcim obsahom.

  • Zdena z JM | 24. 5. 2006 09:08

    Moc se mi to nezdá,masové konzervy se zavařují mnohem déle než 20 min.A tady je párek,tak těch 20 minut podle mě nemůže stačit.Měla bych strach,že se to zkazí.Vy tady Terezko uvádíte hodně receptů,které se nezavařují,jen obrátí dnem vzhůru.Máte to vyzkoušené,že se to opravdu nezkazí?Já s tím mám totiž špatné zkušenosti,raději všechno zavařuji.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:59

    To vypadá dost dobře.Jen se chci zeptat..tím nakladačem myslíte Deko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Dušení Vaření Zavařování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Fazole Feferonka Masox Nakladač Ocet Paprika Párky Rajčata Rostlinný olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Zavařené fazole s párkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact