• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 188
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás. Pak jen kdykoli uděláte své oblíbené těsto, otevřete sklenici a můžete plnit.
2
Jablka umyjte a zbavte jadřinců. Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu. Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi 3 lžíce na 400 ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to "uhňácejte" - neměly by tam být vzduchové bubliny.
3
Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
4
Celkové množství jablek (a tím pádem sklenic) závisí jen na vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poirre | 22. 10. 2015 16:39

    Zavařil jsem 15 sklenic a všechny vykvasily...:-(

  • TheKacabi
    TheKacabi | 11. 9. 2014 14:05

    já jsem je tedy neloupala, jen umyla, nakrájela na čtvrtky a vykrojila jádřinec... ale když jsem je strouhala (ručně) tak mi slupka zůstala v ruce... - takže ve sklenici žádné slupky nebyly. Když jsem zkoušela použít na strouhání robot, slupky se mi zasekávaly a ucpával se... V tomto případě bych je raději oloupala... Nemám ale vyzkoušené je zavařovat se slupkou...

  • gwiwenet | 11. 9. 2014 09:29

    Mohu zavařit jablka i se slupkou??? nebo musím loupat?? děkuji

  • penzionalenka
    penzionalenka | 25. 8. 2014 14:35

    Můžu potvrdit, do štrůdlu vynikající a cukr je lepší přidat při vaření. :-P

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 19:13

    ...také jsem dělával s cukrem, pak jsem přestal, protože všechno, kam se jablka dávají se stejně ještě sladí ...důležitá je vždy kvalita ovoce, čistota sklenic a víček, dobře vymačkaná šťáva a nikdy ne zcela naplněné sklenice ...občas nějaká "bouchla",ale žádné větší ztráty to nebyly ;-)

  • foltpa | 24. 8. 2014 15:53

    Dekuji za radu letos to zkusim bez cukru a poradne vymackam.Snad to vyjde. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 12:40

    dobrý den, ještě se mi to nestalo (asi jsme to vždycky brzo snědli - a jestli je to tím cukrem, tak já ho tam moc nedávám), ale dočetla jsem se, že když se to steriluje déle, tak by se tomu taky mělo zamezit. Nemám to ale vyzkoušené. Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit. Zkuste tedy ještě po sterilování obrátit láhev na víčko a nechat tak vychladnout. Poklepáním na víčko pak zjistíte, jestli se "chytlo" (pokud je zvuk takový dutější, zkuste to sterilovat znovu). Prababička mě (i mamku) taky učila, že se ta nastrouhaná/nakrouhaná jablíčka mají ještě vymačkat, ptž jablečný mošt se rád kazí. Jaký to ale má vliv na tenhle recept, to si nejsem jistá. Já je vymačkám a mošt pak čerstvý ještě vypiju. Tak snad vám to nějak pomůže.

  • Laďka | 24. 8. 2014 10:34

    To ten cukr, taky se mi to stalo a od té doby pouze bez cukru!

  • foltpa | 24. 8. 2014 10:11

    Dobry den zkousela jsem podobnym zpusobem a vsechny sklenice mi vykvasily.Muzete mi poradit v cem byl problem?Predem dekuji za odpoved. O:-)

  • Věrka | 24. 8. 2014 09:13

    Také zavařuji bez cukru, je to lepší a ještě jednu změnu jsem začala dělat, že jablíčka nestrouhám na nudličky, ale krouhám na lupínky. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 01:07

    aha... to je možné - zkoušela jsem to hledat pod různými názvy, a nic - a podle ingrediencí mi to našlo přes 400 receptů...

  • Zdena | 23. 8. 2014 21:40

    Zavařujeme úplně bez cukru, jde to také. Váš recept tu již je pod názvem jablíčka na zimu. V podstatě totožný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Béřovický králík

Béřovický králík

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Cuketové hody

Cuketové hody

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
13
Krtkův dort
Krtkův dort

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Penkovi přeskočilo? Nečekaný útok na rodinu Vetchého

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Máte podzimní depku? Osvědčený recept, jak s ní zatočit

Blesk.cz Hned dva filmy o krasobruslaři Nepelovi: Trojanův syn Josef byl 8 měsíců na ledě

Hned dva filmy o krasobruslaři Nepelovi: Trojanův syn Josef byl 8 měsíců na ledě

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená kapie
Zavařená kapie
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact