• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 82
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás. Pak jen kdykoli uděláte své oblíbené těsto, otevřete sklenici a můžete plnit.
2
Jablka umyjte a zbavte jadřinců. Pak je nastrouhejte - pokud strouháte ručně, nemusíte loupat, protože vám slupka zůstane v ruce. Pokud máte nějaký šikovný robot, můžete (ale nemusíte) loupat. Pak z nastrouhaných jablíček vymačkejte šťávu. Podle kyselosti jablek a vaší chuti posypejte cukrem (já dávala asi 3 lžíce na 400 ml sklenici) a plňte do větších čistých a suchých sklenic. Pořádně to "uhňácejte" - neměly by tam být vzduchové bubliny.
3
Závity sklenic očistěte, zavřete a můžete zavařit. Na dno hrnce dejte čistou plátěnou utěrku, nalijte trochu vody, vložte sklenice tak, aby se nedotýkaly ani stěn hrnce ani vzájemně, přiklopte pokličkou a od chvíle, kdy se začne voda vařit, nechte 20 minut bublat.
4
Celkové množství jablek (a tím pádem sklenic) závisí jen na vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • poirre | 22. 10. 2015 16:39

    Zavařil jsem 15 sklenic a všechny vykvasily...:-(

  • TheKacabi
    TheKacabi | 11. 9. 2014 14:05

    já jsem je tedy neloupala, jen umyla, nakrájela na čtvrtky a vykrojila jádřinec... ale když jsem je strouhala (ručně) tak mi slupka zůstala v ruce... - takže ve sklenici žádné slupky nebyly. Když jsem zkoušela použít na strouhání robot, slupky se mi zasekávaly a ucpával se... V tomto případě bych je raději oloupala... Nemám ale vyzkoušené je zavařovat se slupkou...

  • gwiwenet | 11. 9. 2014 09:29

    Mohu zavařit jablka i se slupkou??? nebo musím loupat?? děkuji

  • penzionalenka
    penzionalenka | 25. 8. 2014 14:35

    Můžu potvrdit, do štrůdlu vynikající a cukr je lepší přidat při vaření. :-P

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 19:13

    ...také jsem dělával s cukrem, pak jsem přestal, protože všechno, kam se jablka dávají se stejně ještě sladí ...důležitá je vždy kvalita ovoce, čistota sklenic a víček, dobře vymačkaná šťáva a nikdy ne zcela naplněné sklenice ...občas nějaká "bouchla",ale žádné větší ztráty to nebyly ;-)

  • foltpa | 24. 8. 2014 15:53

    Dekuji za radu letos to zkusim bez cukru a poradne vymackam.Snad to vyjde. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 12:40

    dobrý den, ještě se mi to nestalo (asi jsme to vždycky brzo snědli - a jestli je to tím cukrem, tak já ho tam moc nedávám), ale dočetla jsem se, že když se to steriluje déle, tak by se tomu taky mělo zamezit. Nemám to ale vyzkoušené. Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit. Zkuste tedy ještě po sterilování obrátit láhev na víčko a nechat tak vychladnout. Poklepáním na víčko pak zjistíte, jestli se "chytlo" (pokud je zvuk takový dutější, zkuste to sterilovat znovu). Prababička mě (i mamku) taky učila, že se ta nastrouhaná/nakrouhaná jablíčka mají ještě vymačkat, ptž jablečný mošt se rád kazí. Jaký to ale má vliv na tenhle recept, to si nejsem jistá. Já je vymačkám a mošt pak čerstvý ještě vypiju. Tak snad vám to nějak pomůže.

  • Laďka | 24. 8. 2014 10:34

    To ten cukr, taky se mi to stalo a od té doby pouze bez cukru!

  • foltpa | 24. 8. 2014 10:11

    Dobry den zkousela jsem podobnym zpusobem a vsechny sklenice mi vykvasily.Muzete mi poradit v cem byl problem?Predem dekuji za odpoved. O:-)

  • Věrka | 24. 8. 2014 09:13

    Také zavařuji bez cukru, je to lepší a ještě jednu změnu jsem začala dělat, že jablíčka nestrouhám na nudličky, ale krouhám na lupínky. :-)

  • TheKacabi
    TheKacabi | 24. 8. 2014 01:07

    aha... to je možné - zkoušela jsem to hledat pod různými názvy, a nic - a podle ingrediencí mi to našlo přes 400 receptů...

  • Zdena | 23. 8. 2014 21:40

    Zavařujeme úplně bez cukru, jde to také. Váš recept tu již je pod názvem jablíčka na zimu. V podstatě totožný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

93
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
60
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
56
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
53
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená kapie
Zavařená kapie
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařenina z růží
Zavařenina z růží
  • Recepty.cz
  • Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact