• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená kapie

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapie nebo silné červené papriky
    • olej
    • deko nebo jiný nakladač

Postup přípravy receptu

1
Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.
2
Zalijeme připraveným teplým nálevem a na vrch nalijeme opět 1 lžíci oleje. Lahve uzavřeme sterilujeme 10-15 min.
3
Na malé kousky papriky neřežeme, protože poloviny můžeme potom nakrájet i na dlouhé řezy, příp. jak potřebujeme (i ozdobně).
4
Takto připravené papriky jsou křupavé, pevné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Štěpán | 25. 3. 2013 09:40

    Jednoduchý postup-výborný výsledek-ozkoušel jsem a hodně si pochutnal :-)

  • hikle | 16. 9. 2012 09:44

    Máme je rádi a taky už jsou ve sklenicích.

  • TerezaJ. | 1. 9. 2011 08:20

    Jirko, žiadny teplomer na zaváranie sme nikdy doma nepoužívali, a tak také volovinky nekupujem ani teraz. Vždy sme počítali čas od začiatku varu ( sterilizujem vo vodnom kúpeli ), takže žiadnych 80°C nemôžem namerať. A je to aj podľa mňa zbytočné.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:22

    ...stačí 10 minut při 80°C a jsou :-P ;-) ...

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:48

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 16:09

    Pani Eva, poviem vám pravdu, že kupujem rôzne konzervačné prostriedky na tento účel, uhorky zaváram bez nakladača. A oby čajne siahnem po tom, ktorý je v obchode najlacnejší :))) Nepozerala som sa, či obsahuje alebo nie kys. benzoovú, ale u kyslých výrobkov a kapie sa mi nestalo, aby sa mi obsah pokazil, hoci mám šaláty, ktoré nesterilizujem. Ono aj ocot a soľ konzervuje. Ktovie, čím to bolo, možno som ozaj vždy siahala po tom s kys. benzoovou :)))

  • Eva Přecechtělová | 22. 8. 2007 15:38

    Tereze: každý zavařuje jak je zvyklý, ale z vlastní zkušenosti vím, že existuje více druhů deka a různých konzervačních prostředků a ne všechny se dají použít k zavařování bez zterilizace. Jeden rok jsem zavařovala kapie, které nesteriluji a v obchodě jsem se přechytla a koupila deko, které neobsahovalo kyselinu benzoovou a všechny sklenice se mi pokazily.

  • Tereza J. | 17. 8. 2007 21:16

    Marsí, to, čo popisujete, je výborné, ale tento recept je jednoducho určený na iné použitie, je iný.

  • Marsí | 16. 8. 2007 10:53

    Zkuste kapie opéct v troubě, pak sloupnout slupku a takto naložit s česnekem nakrájeným na plátky a do nálevu...výborná pochoutka v zimě ( a nejen) na chleba s máslem...:-) je to sice lepší z červených paprik, ale kapie jsou taky moc dobré

  • Tereza J. | 16. 8. 2007 08:40

    Zdenka, píšem Deko alebo iný nakladač, tak si vyberte podľa vlastného zvyku. Ostatne, každý nakladač bez ohľadu na značku obsahuje konzervačné látky, inak by nemal zmysel:)))

  • Eva Přecechtělová | 10. 8. 2007 15:53

    Já kápie také nesteriluji a zalévám pouze horkým nálevem s dekem. Sklenice jenom obrátím, aby chytilo víčko. Ke kápii přidávám hodně cibule a lžičku oleje. Dělám sladkokyselý nálev: 2 l vody, 1/2 l octa, 10-12 dkg kryst.cukru, 22 tab. sacharinu, deko, které musí obsahovat kys.benzoovou, jinak se bez sterilování kazí.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2007 10:19

    Já do zavařované kapie ani okurek Deko nedávám.Zdá se mi zbytečné do domácích výrobků cpát chemii.Raději používám nějaký nakladač bez konzervantů.Např.Pikantu,Nako,Novu apod.Pokud doma žádný nakladač nemáte,uvařte klasický nálev na okurky:voda,ocet,cukr,sůl a koření.

  • Ivana C. | 10. 8. 2007 07:49

    Nikol, tak si ho snad kupte, ne? A papriky máte? Já krátce povařím kapie v nálevu z Deka a oleje, pak je urovnám do skleniček (povařených se vejde víc) a zaleju horkým nálevem. Už nesteriluju, s Dekem není nutno.

  • nikol tumova | 9. 8. 2007 20:40

    a kdyz nemam deko

  • Hana Dvořáková | 8. 8. 2007 18:01

    Moc dobré ale přidávám do nich stroužek česneku který rozpůlím a také přidávám do paprik cibuli mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: DeKo Kapie Olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Zauzená vepřová panenka
Zauzená vepřová panenka
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact