• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená kapie

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapie nebo silné červené papriky
    • olej
    • deko nebo jiný nakladač

Postup přípravy receptu

1
Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.
2
Zalijeme připraveným teplým nálevem a na vrch nalijeme opět 1 lžíci oleje. Lahve uzavřeme sterilujeme 10-15 min.
3
Na malé kousky papriky neřežeme, protože poloviny můžeme potom nakrájet i na dlouhé řezy, příp. jak potřebujeme (i ozdobně).
4
Takto připravené papriky jsou křupavé, pevné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Štěpán | 25. 3. 2013 09:40

    Jednoduchý postup-výborný výsledek-ozkoušel jsem a hodně si pochutnal :-)

  • hikle | 16. 9. 2012 09:44

    Máme je rádi a taky už jsou ve sklenicích.

  • TerezaJ. | 1. 9. 2011 08:20

    Jirko, žiadny teplomer na zaváranie sme nikdy doma nepoužívali, a tak také volovinky nekupujem ani teraz. Vždy sme počítali čas od začiatku varu ( sterilizujem vo vodnom kúpeli ), takže žiadnych 80°C nemôžem namerať. A je to aj podľa mňa zbytočné.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:22

    ...stačí 10 minut při 80°C a jsou :-P ;-) ...

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:48

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 16:09

    Pani Eva, poviem vám pravdu, že kupujem rôzne konzervačné prostriedky na tento účel, uhorky zaváram bez nakladača. A oby čajne siahnem po tom, ktorý je v obchode najlacnejší :))) Nepozerala som sa, či obsahuje alebo nie kys. benzoovú, ale u kyslých výrobkov a kapie sa mi nestalo, aby sa mi obsah pokazil, hoci mám šaláty, ktoré nesterilizujem. Ono aj ocot a soľ konzervuje. Ktovie, čím to bolo, možno som ozaj vždy siahala po tom s kys. benzoovou :)))

  • Eva Přecechtělová | 22. 8. 2007 15:38

    Tereze: každý zavařuje jak je zvyklý, ale z vlastní zkušenosti vím, že existuje více druhů deka a různých konzervačních prostředků a ne všechny se dají použít k zavařování bez zterilizace. Jeden rok jsem zavařovala kapie, které nesteriluji a v obchodě jsem se přechytla a koupila deko, které neobsahovalo kyselinu benzoovou a všechny sklenice se mi pokazily.

  • Tereza J. | 17. 8. 2007 21:16

    Marsí, to, čo popisujete, je výborné, ale tento recept je jednoducho určený na iné použitie, je iný.

  • Marsí | 16. 8. 2007 10:53

    Zkuste kapie opéct v troubě, pak sloupnout slupku a takto naložit s česnekem nakrájeným na plátky a do nálevu...výborná pochoutka v zimě ( a nejen) na chleba s máslem...:-) je to sice lepší z červených paprik, ale kapie jsou taky moc dobré

  • Tereza J. | 16. 8. 2007 08:40

    Zdenka, píšem Deko alebo iný nakladač, tak si vyberte podľa vlastného zvyku. Ostatne, každý nakladač bez ohľadu na značku obsahuje konzervačné látky, inak by nemal zmysel:)))

  • Eva Přecechtělová | 10. 8. 2007 15:53

    Já kápie také nesteriluji a zalévám pouze horkým nálevem s dekem. Sklenice jenom obrátím, aby chytilo víčko. Ke kápii přidávám hodně cibule a lžičku oleje. Dělám sladkokyselý nálev: 2 l vody, 1/2 l octa, 10-12 dkg kryst.cukru, 22 tab. sacharinu, deko, které musí obsahovat kys.benzoovou, jinak se bez sterilování kazí.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2007 10:19

    Já do zavařované kapie ani okurek Deko nedávám.Zdá se mi zbytečné do domácích výrobků cpát chemii.Raději používám nějaký nakladač bez konzervantů.Např.Pikantu,Nako,Novu apod.Pokud doma žádný nakladač nemáte,uvařte klasický nálev na okurky:voda,ocet,cukr,sůl a koření.

  • Ivana C. | 10. 8. 2007 07:49

    Nikol, tak si ho snad kupte, ne? A papriky máte? Já krátce povařím kapie v nálevu z Deka a oleje, pak je urovnám do skleniček (povařených se vejde víc) a zaleju horkým nálevem. Už nesteriluju, s Dekem není nutno.

  • nikol tumova | 9. 8. 2007 20:40

    a kdyz nemam deko

  • Hana Dvořáková | 8. 8. 2007 18:01

    Moc dobré ale přidávám do nich stroužek česneku který rozpůlím a také přidávám do paprik cibuli mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: DeKo Kapie Olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Minipizzy

Minipizzy

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

126
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Základní linecké těsto
Základní linecké těsto
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Zauzená vepřová panenka
Zauzená vepřová panenka
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact