• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená kapie

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapie nebo silné červené papriky
    • olej
    • deko nebo jiný nakladač

Postup přípravy receptu

1
Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.
2
Zalijeme připraveným teplým nálevem a na vrch nalijeme opět 1 lžíci oleje. Lahve uzavřeme sterilujeme 10-15 min.
3
Na malé kousky papriky neřežeme, protože poloviny můžeme potom nakrájet i na dlouhé řezy, příp. jak potřebujeme (i ozdobně).
4
Takto připravené papriky jsou křupavé, pevné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Štěpán | 25. 3. 2013 09:40

    Jednoduchý postup-výborný výsledek-ozkoušel jsem a hodně si pochutnal :-)

  • hikle | 16. 9. 2012 09:44

    Máme je rádi a taky už jsou ve sklenicích.

  • TerezaJ. | 1. 9. 2011 08:20

    Jirko, žiadny teplomer na zaváranie sme nikdy doma nepoužívali, a tak také volovinky nekupujem ani teraz. Vždy sme počítali čas od začiatku varu ( sterilizujem vo vodnom kúpeli ), takže žiadnych 80°C nemôžem namerať. A je to aj podľa mňa zbytočné.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:22

    ...stačí 10 minut při 80°C a jsou :-P ;-) ...

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:48

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 16:09

    Pani Eva, poviem vám pravdu, že kupujem rôzne konzervačné prostriedky na tento účel, uhorky zaváram bez nakladača. A oby čajne siahnem po tom, ktorý je v obchode najlacnejší :))) Nepozerala som sa, či obsahuje alebo nie kys. benzoovú, ale u kyslých výrobkov a kapie sa mi nestalo, aby sa mi obsah pokazil, hoci mám šaláty, ktoré nesterilizujem. Ono aj ocot a soľ konzervuje. Ktovie, čím to bolo, možno som ozaj vždy siahala po tom s kys. benzoovou :)))

  • Eva Přecechtělová | 22. 8. 2007 15:38

    Tereze: každý zavařuje jak je zvyklý, ale z vlastní zkušenosti vím, že existuje více druhů deka a různých konzervačních prostředků a ne všechny se dají použít k zavařování bez zterilizace. Jeden rok jsem zavařovala kapie, které nesteriluji a v obchodě jsem se přechytla a koupila deko, které neobsahovalo kyselinu benzoovou a všechny sklenice se mi pokazily.

  • Tereza J. | 17. 8. 2007 21:16

    Marsí, to, čo popisujete, je výborné, ale tento recept je jednoducho určený na iné použitie, je iný.

  • Marsí | 16. 8. 2007 10:53

    Zkuste kapie opéct v troubě, pak sloupnout slupku a takto naložit s česnekem nakrájeným na plátky a do nálevu...výborná pochoutka v zimě ( a nejen) na chleba s máslem...:-) je to sice lepší z červených paprik, ale kapie jsou taky moc dobré

  • Tereza J. | 16. 8. 2007 08:40

    Zdenka, píšem Deko alebo iný nakladač, tak si vyberte podľa vlastného zvyku. Ostatne, každý nakladač bez ohľadu na značku obsahuje konzervačné látky, inak by nemal zmysel:)))

  • Eva Přecechtělová | 10. 8. 2007 15:53

    Já kápie také nesteriluji a zalévám pouze horkým nálevem s dekem. Sklenice jenom obrátím, aby chytilo víčko. Ke kápii přidávám hodně cibule a lžičku oleje. Dělám sladkokyselý nálev: 2 l vody, 1/2 l octa, 10-12 dkg kryst.cukru, 22 tab. sacharinu, deko, které musí obsahovat kys.benzoovou, jinak se bez sterilování kazí.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2007 10:19

    Já do zavařované kapie ani okurek Deko nedávám.Zdá se mi zbytečné do domácích výrobků cpát chemii.Raději používám nějaký nakladač bez konzervantů.Např.Pikantu,Nako,Novu apod.Pokud doma žádný nakladač nemáte,uvařte klasický nálev na okurky:voda,ocet,cukr,sůl a koření.

  • Ivana C. | 10. 8. 2007 07:49

    Nikol, tak si ho snad kupte, ne? A papriky máte? Já krátce povařím kapie v nálevu z Deka a oleje, pak je urovnám do skleniček (povařených se vejde víc) a zaleju horkým nálevem. Už nesteriluju, s Dekem není nutno.

  • nikol tumova | 9. 8. 2007 20:40

    a kdyz nemam deko

  • Hana Dvořáková | 8. 8. 2007 18:01

    Moc dobré ale přidávám do nich stroužek česneku který rozpůlím a také přidávám do paprik cibuli mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: DeKo Kapie Olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
33
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu dle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Legendární Brigitte Bardotová (90) pustila do domu filmaře: Promluvila po 11 letech!

Legendární Brigitte Bardotová (90) pustila do domu filmaře: Promluvila po 11 letech!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

Další doporučené recepty:

Zauzená vepřová panenka
Zauzená vepřová panenka
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact