• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
Napište svůj komentář k receptu

Zavařená kapie

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zavařená kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapie nebo silné červené papriky
    • olej
    • deko nebo jiný nakladač

Postup přípravy receptu

1
Do láhve dáme 1 lžíci oleje, poskládáme očištěné, na poloviny rozkrájené papriky (těsně, aby se jich vešlo co nejvíc), vršky paprik dáme navrch.
2
Zalijeme připraveným teplým nálevem a na vrch nalijeme opět 1 lžíci oleje. Lahve uzavřeme sterilujeme 10-15 min.
3
Na malé kousky papriky neřežeme, protože poloviny můžeme potom nakrájet i na dlouhé řezy, příp. jak potřebujeme (i ozdobně).
4
Takto připravené papriky jsou křupavé, pevné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Štěpán | 25. 3. 2013 09:40

    Jednoduchý postup-výborný výsledek-ozkoušel jsem a hodně si pochutnal :-)

  • hikle | 16. 9. 2012 09:44

    Máme je rádi a taky už jsou ve sklenicích.

  • TerezaJ. | 1. 9. 2011 08:20

    Jirko, žiadny teplomer na zaváranie sme nikdy doma nepoužívali, a tak také volovinky nekupujem ani teraz. Vždy sme počítali čas od začiatku varu ( sterilizujem vo vodnom kúpeli ), takže žiadnych 80°C nemôžem namerať. A je to aj podľa mňa zbytočné.

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:22

    ...stačí 10 minut při 80°C a jsou :-P ;-) ...

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:48

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Tereza J. | 22. 8. 2007 16:09

    Pani Eva, poviem vám pravdu, že kupujem rôzne konzervačné prostriedky na tento účel, uhorky zaváram bez nakladača. A oby čajne siahnem po tom, ktorý je v obchode najlacnejší :))) Nepozerala som sa, či obsahuje alebo nie kys. benzoovú, ale u kyslých výrobkov a kapie sa mi nestalo, aby sa mi obsah pokazil, hoci mám šaláty, ktoré nesterilizujem. Ono aj ocot a soľ konzervuje. Ktovie, čím to bolo, možno som ozaj vždy siahala po tom s kys. benzoovou :)))

  • Eva Přecechtělová | 22. 8. 2007 15:38

    Tereze: každý zavařuje jak je zvyklý, ale z vlastní zkušenosti vím, že existuje více druhů deka a různých konzervačních prostředků a ne všechny se dají použít k zavařování bez zterilizace. Jeden rok jsem zavařovala kapie, které nesteriluji a v obchodě jsem se přechytla a koupila deko, které neobsahovalo kyselinu benzoovou a všechny sklenice se mi pokazily.

  • Tereza J. | 17. 8. 2007 21:16

    Marsí, to, čo popisujete, je výborné, ale tento recept je jednoducho určený na iné použitie, je iný.

  • Marsí | 16. 8. 2007 10:53

    Zkuste kapie opéct v troubě, pak sloupnout slupku a takto naložit s česnekem nakrájeným na plátky a do nálevu...výborná pochoutka v zimě ( a nejen) na chleba s máslem...:-) je to sice lepší z červených paprik, ale kapie jsou taky moc dobré

  • Tereza J. | 16. 8. 2007 08:40

    Zdenka, píšem Deko alebo iný nakladač, tak si vyberte podľa vlastného zvyku. Ostatne, každý nakladač bez ohľadu na značku obsahuje konzervačné látky, inak by nemal zmysel:)))

  • Eva Přecechtělová | 10. 8. 2007 15:53

    Já kápie také nesteriluji a zalévám pouze horkým nálevem s dekem. Sklenice jenom obrátím, aby chytilo víčko. Ke kápii přidávám hodně cibule a lžičku oleje. Dělám sladkokyselý nálev: 2 l vody, 1/2 l octa, 10-12 dkg kryst.cukru, 22 tab. sacharinu, deko, které musí obsahovat kys.benzoovou, jinak se bez sterilování kazí.

  • Zdena z JM | 10. 8. 2007 10:19

    Já do zavařované kapie ani okurek Deko nedávám.Zdá se mi zbytečné do domácích výrobků cpát chemii.Raději používám nějaký nakladač bez konzervantů.Např.Pikantu,Nako,Novu apod.Pokud doma žádný nakladač nemáte,uvařte klasický nálev na okurky:voda,ocet,cukr,sůl a koření.

  • Ivana C. | 10. 8. 2007 07:49

    Nikol, tak si ho snad kupte, ne? A papriky máte? Já krátce povařím kapie v nálevu z Deka a oleje, pak je urovnám do skleniček (povařených se vejde víc) a zaleju horkým nálevem. Už nesteriluju, s Dekem není nutno.

  • nikol tumova | 9. 8. 2007 20:40

    a kdyz nemam deko

  • Hana Dvořáková | 8. 8. 2007 18:01

    Moc dobré ale přidávám do nich stroužek česneku který rozpůlím a také přidávám do paprik cibuli mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: DeKo Kapie Olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Dobré špízy

Dobré špízy

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

73
Dýňová tortila
Dýňová tortila
72
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
51
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Zauzená vepřová panenka
Zauzená vepřová panenka
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zauzený marinovaný losos s cizrnou
Zavařená červená paprika
Zavařená červená paprika
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené fazolky nakyselo
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
  • Recepty.cz
  • Zavařená kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact