Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za občasného míchaní vaříme až dýně zesklovatí. Po vychladnutí dáme do sklenic, nahoru nakapeme pár kapek ananasové tresti a ještě pár kapek citronu. Sterilujeme 20 min při 80 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenka
|13. 9. 2016 23:58
Tento recept výborný, mohu jen doporučit! Letos budu opět podle tohoto receptu zavařovat a jak píše Jindra, ananasový džus je fakt na 100% lepší než tresť. Výborný kompotík ;-)
petra
|24. 2. 2013 10:39
Dobrý den, je to ten kompot,který se podáva běžně v jidelnách a restauracich ?
Jindra
|9. 11. 2012 13:31
Lepší je 100 % ananasový jujce (džus),stačí litr na 10 l.vody a je to ňam...
Monča
|30. 12. 2011 07:30
Tak já to zkusím...tento recept se mi zdá nejjednodušší... :-)
aredak
|3. 10. 2011 07:44
Vše je celkem jasné až na...? 1. velikost sklenic v receptu uváděných? 2. Co znamená pojem pár kapek ? (pár = 2 kapky ?)
Mili
|2. 10. 2011 12:07
Páni, moc děkuji za tento recept, moc mi pomohl. Zavářím letos dýni poprvé a bylo jich moc. :-)