Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme strouhaným sýrem. Pro změnu mužeme taky přidat houby.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kristýna Novotná
|6. 5. 2009 22:18
Letos poprvé pěstuji lilky a vůbec nevím, jak je to s tím vypocením. Dočetla jsem se, že to se dělá jen s přezrálými lilky. V některých receptech se lilek nechá vypotit, někde se o tom nezmiňují. Poradíte někdo, zda radši vždy vypotit, nebo záleží na receptu? Děkuji moc :)
Táňa K.
|22. 1. 2009 10:37
Také dělám zapečený lilek na různé způsoby velmi často a slupku neodstraňuji a nakrájenou dužinu přidávám před tepelnou úpravou do náplně. Plněný lilek patří k našim oblíbeným jídlům a vřele ho doporučuji k vyzkoušení.
Mila Foglova
|22. 1. 2009 04:30
delam to jako Terezka, davam duzinu syrovou do naplne a vzdycky se krasne vsechno upece, on lilek moc nepotrebuje a je to velka mnamka :)
Jitka Kunická
|21. 1. 2009 20:03
Terezko :o) taky dobrý! Já si jen nebyla jistá zda by se dužina stačila dobře upéct když jsou vlastně všechny suroviny uvařené-upečené. Určitě to zkusím!!
Tereza J.
|21. 1. 2009 19:07
Jitka, úplne jednoduché : plním baklažány a vydlabanú dužinu jednoducho nadrobno narežem a vmiešam do plnky. Tak nevyjde nič nazmar.
Jitka Kunická
|21. 1. 2009 12:40
ja bych lilek nejdříve upekla v troubě (vcelku - propíchat vidličkou) cca 30 min. a poté vydlabala dužinu, ochutila a zamíchala do směsi rýže s masem a zapekla klidně ve skleněné nádobě. Té dužiny by bylo opravdu škoda :o)
Ivana Císařová
|21. 1. 2009 10:25
Já upravuju lilek i se slupkou a nikdy nebyl problém s konzumací. Slupka je po tepelné úpravě měkká a poživatelná.
Danka Snášelová
|21. 1. 2009 08:05
Šupku z lilku neodstraníme? A co uděláme s vydlabaným lilkem - s jeho dužinou?
Sylva Karešová
|21. 1. 2009 02:31
Zní to dobře, ale ještě jsem se nějak nikdy nedostala k ochutnání lilku :-o Ale tohle vypadá fakt docela lákavě..