• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný lilek s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný lilek s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks lilek
    • 50
      g rýže
    • 100
      g kuřecí maso
    • 30
      g eidam sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme strouhaným sýrem. Pro změnu mužeme taky přidat houby.
2
Velmi chutná a zdravá večeře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Hrách zapékaný se zelím

Hrách zapékaný se zelím

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Novotná | 6. 5. 2009 22:18

    Letos poprvé pěstuji lilky a vůbec nevím, jak je to s tím vypocením. Dočetla jsem se, že to se dělá jen s přezrálými lilky. V některých receptech se lilek nechá vypotit, někde se o tom nezmiňují. Poradíte někdo, zda radši vždy vypotit, nebo záleží na receptu? Děkuji moc :)

  • Táňa K. | 22. 1. 2009 10:37

    Také dělám zapečený lilek na různé způsoby velmi často a slupku neodstraňuji a nakrájenou dužinu přidávám před tepelnou úpravou do náplně. Plněný lilek patří k našim oblíbeným jídlům a vřele ho doporučuji k vyzkoušení.

  • Mila Foglova | 22. 1. 2009 04:30

    delam to jako Terezka, davam duzinu syrovou do naplne a vzdycky se krasne vsechno upece, on lilek moc nepotrebuje a je to velka mnamka :)

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 20:03

    Terezko :o) taky dobrý! Já si jen nebyla jistá zda by se dužina stačila dobře upéct když jsou vlastně všechny suroviny uvařené-upečené. Určitě to zkusím!!

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:07

    Jitka, úplne jednoduché : plním baklažány a vydlabanú dužinu jednoducho nadrobno narežem a vmiešam do plnky. Tak nevyjde nič nazmar.

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 12:40

    ja bych lilek nejdříve upekla v troubě (vcelku - propíchat vidličkou) cca 30 min. a poté vydlabala dužinu, ochutila a zamíchala do směsi rýže s masem a zapekla klidně ve skleněné nádobě. Té dužiny by bylo opravdu škoda :o)

  • Ivana Císařová | 21. 1. 2009 10:25

    Já upravuju lilek i se slupkou a nikdy nebyl problém s konzumací. Slupka je po tepelné úpravě měkká a poživatelná.

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 08:05

    Šupku z lilku neodstraníme? A co uděláme s vydlabaným lilkem - s jeho dužinou?

  • Sylva Karešová | 21. 1. 2009 02:31

    Zní to dobře, ale ještě jsem se nějak nikdy nedostala k ochutnání lilku :-o Ale tohle vypadá fakt docela lákavě..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kuřecí maso Lilek Pepř mletý Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Mrkvánky

Mrkvánky

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

120
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
69
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
66
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
65
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
56
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact