• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný lilek s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný lilek s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks lilek
    • 50
      g rýže
    • 100
      g kuřecí maso
    • 30
      g eidam sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a naplníme směsí uvařené rýže, nakrájené cibule a upečeného kuřecího masa. V troubě zapečeme a před koncem ještě posypeme strouhaným sýrem. Pro změnu mužeme taky přidat houby.
2
Velmi chutná a zdravá večeře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Hrách zapékaný se zelím

Hrách zapékaný se zelím

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Novotná | 6. 5. 2009 22:18

    Letos poprvé pěstuji lilky a vůbec nevím, jak je to s tím vypocením. Dočetla jsem se, že to se dělá jen s přezrálými lilky. V některých receptech se lilek nechá vypotit, někde se o tom nezmiňují. Poradíte někdo, zda radši vždy vypotit, nebo záleží na receptu? Děkuji moc :)

  • Táňa K. | 22. 1. 2009 10:37

    Také dělám zapečený lilek na různé způsoby velmi často a slupku neodstraňuji a nakrájenou dužinu přidávám před tepelnou úpravou do náplně. Plněný lilek patří k našim oblíbeným jídlům a vřele ho doporučuji k vyzkoušení.

  • Mila Foglova | 22. 1. 2009 04:30

    delam to jako Terezka, davam duzinu syrovou do naplne a vzdycky se krasne vsechno upece, on lilek moc nepotrebuje a je to velka mnamka :)

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 20:03

    Terezko :o) taky dobrý! Já si jen nebyla jistá zda by se dužina stačila dobře upéct když jsou vlastně všechny suroviny uvařené-upečené. Určitě to zkusím!!

  • Tereza J. | 21. 1. 2009 19:07

    Jitka, úplne jednoduché : plním baklažány a vydlabanú dužinu jednoducho nadrobno narežem a vmiešam do plnky. Tak nevyjde nič nazmar.

  • Jitka Kunická | 21. 1. 2009 12:40

    ja bych lilek nejdříve upekla v troubě (vcelku - propíchat vidličkou) cca 30 min. a poté vydlabala dužinu, ochutila a zamíchala do směsi rýže s masem a zapekla klidně ve skleněné nádobě. Té dužiny by bylo opravdu škoda :o)

  • Ivana Císařová | 21. 1. 2009 10:25

    Já upravuju lilek i se slupkou a nikdy nebyl problém s konzumací. Slupka je po tepelné úpravě měkká a poživatelná.

  • Danka Snášelová | 21. 1. 2009 08:05

    Šupku z lilku neodstraníme? A co uděláme s vydlabaným lilkem - s jeho dužinou?

  • Sylva Karešová | 21. 1. 2009 02:31

    Zní to dobře, ale ještě jsem se nějak nikdy nedostala k ochutnání lilku :-o Ale tohle vypadá fakt docela lákavě..

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kuřecí maso Lilek Pepř mletý Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1680
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Zapékaný lilek s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact