• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný květák s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný květák s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balení rýže 3-4 sáčky
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      ks květák
    • 2
      kelímek šlehačka 1-2
    • cibule
    • olej
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
2
Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.
3
Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem. Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou.
4
Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny než vrchní vrstna nezezlátne.
5
Je to výborné. Mají to rádi i chlapi, kteří zeleninu moc nemusí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 24. 5. 2008 11:36

    Mila KaRo,rubrika "vyzkouseno a uz nikdy" nema smysl,tisic lidi ma tisic chuti... Co nechutna Vam,muze chutnat me a naopak.

  • KaRa | 23. 5. 2008 17:27

    Nemyslím, že je to výborné. Ani pro ženy, které zeleninu milují. Chybí mi tu rubrika 'vyzkoušeno a už nikdy!'.

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 15:09

    Proc se to jmenuje zapekany kvetak s ryzi kdy je tam maso?Nemelo by se to tedy jmenovat kvetak zapceny s ryzi a mletym masem?

  • Jana Švandová | 24. 5. 2007 14:43

    Ty tři sáčky rýže na 500g masa se mi zdá hodně. Musela jsem to nadstavit salámem, ale chlapům to chutnalo. Hlavně nepřišli na to že je v tom i květák. Přidala jsem do toho i ten sýr a je to fakt mňamka. Dík za dobrý typ.

  • Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 10:31

    Další skvělý recept na květák,bude se určitě hodit.A možná bych ještě přidala navrch str.sýr - protože jsem mlsná.Dík :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Máslo Mleté maso Olej Pepř mletý Polévkové koření Rýže Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

513
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
138
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
120
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a…
112
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
71
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact