Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
2
Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.
3
Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem. Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou.
4
Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny než vrchní vrstna nezezlátne.
5
Je to výborné. Mají to rádi i chlapi, kteří zeleninu moc nemusí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
iva nemcova
|24. 5. 2008 11:36
Mila KaRo,rubrika "vyzkouseno a uz nikdy" nema smysl,tisic lidi ma tisic chuti... Co nechutna Vam,muze chutnat me a naopak.
KaRa
|23. 5. 2008 17:27
Nemyslím, že je to výborné. Ani pro ženy, které zeleninu milují. Chybí mi tu rubrika 'vyzkoušeno a už nikdy!'.
Iva Bednarova
|19. 1. 2008 15:09
Proc se to jmenuje zapekany kvetak s ryzi kdy je tam maso?Nemelo by se to tedy jmenovat kvetak zapceny s ryzi a mletym masem?
Jana Švandová
|24. 5. 2007 14:43
Ty tři sáčky rýže na 500g masa se mi zdá hodně. Musela jsem to nadstavit salámem, ale chlapům to chutnalo. Hlavně nepřišli na to že je v tom i květák. Přidala jsem do toho i ten sýr a je to fakt mňamka. Dík za dobrý typ.
Pavlína Svitáková
|15. 5. 2006 10:31
Další skvělý recept na květák,bude se určitě hodit.A možná bych ještě přidala navrch str.sýr - protože jsem mlsná.Dík :-)