• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s rýží
Napište svůj komentář k receptu

Zapékaný květák s rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapékaný květák s rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balení rýže 3-4 sáčky
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      ks květák
    • 2
      kelímek šlehačka 1-2
    • cibule
    • olej
    • máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Dáme si vařit rýži v osolené vodě. Na cibulce osmahneme maso, osolíme a opepříme, dokud nezhnědne a rozdrobí se.
2
Květák rozdělíme na růžice a povaříme v mírně osolené vodě (ne do měkka, aby se nerozpadal). Uvařený květák si nakrájíme na plátky, kousky, jak se to povede.
3
Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme máslem a děláme vrstvy: květák, rýže, maso a končíme květákem. Můžeme maso s rýží nejdřív smíchat, rýže má lepší chuť. Trochu posypeme polévkovým kořením a zalijeme šlehačkou.
4
Dáme do trouby a pečeme asi 1/2 hodiny než vrchní vrstna nezezlátne.
5
Je to výborné. Mají to rádi i chlapi, kteří zeleninu moc nemusí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 24. 5. 2008 11:36

    Mila KaRo,rubrika "vyzkouseno a uz nikdy" nema smysl,tisic lidi ma tisic chuti... Co nechutna Vam,muze chutnat me a naopak.

  • KaRa | 23. 5. 2008 17:27

    Nemyslím, že je to výborné. Ani pro ženy, které zeleninu milují. Chybí mi tu rubrika 'vyzkoušeno a už nikdy!'.

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 15:09

    Proc se to jmenuje zapekany kvetak s ryzi kdy je tam maso?Nemelo by se to tedy jmenovat kvetak zapceny s ryzi a mletym masem?

  • Jana Švandová | 24. 5. 2007 14:43

    Ty tři sáčky rýže na 500g masa se mi zdá hodně. Musela jsem to nadstavit salámem, ale chlapům to chutnalo. Hlavně nepřišli na to že je v tom i květák. Přidala jsem do toho i ten sýr a je to fakt mňamka. Dík za dobrý typ.

  • Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 10:31

    Další skvělý recept na květák,bude se určitě hodit.A možná bych ještě přidala navrch str.sýr - protože jsem mlsná.Dík :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Květák Máslo Mleté maso Olej Pepř mletý Polévkové koření Rýže Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

363
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
182
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
68
Zelný salát (nejen) s paprikou
Zelný salát (nejen) s…
66
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap
63
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Zapékaný květák s rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact