Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Rozpustíme si máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalejeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a pár minutek ještě povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájený kabanos a strouhaný sýr a vše promícháme (občas přidávám ještě sterilovaný hrášek).
2
Uvařený květák vložíme do zapékací mísy, kterou si vytřeme tukem a vysypeme strouhankou, a zalejeme bešamelem.
3
Zapékáme v troubě cca 30 minut na 170C (dle trouby - každá peče jinak, takže doporučuji průběžně kontrolovat).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jindřiška
|8. 1. 2013 15:14
Koupím vykvetlý květák s dírami a ty naplním hotovou trochu zředěnou sekanou. Nastříkám to pytlíkem zespodu do těch mezer mezi žebry. Květák dám do pekáčku košťálem dolů, trochu másla, osolím, opepřím a peču doměkka. Nakonec posypu sýrem. Dá to čtyři pěkné porce a je to dobré!