Předvařený květák hrubě pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájená rajčata, strouhaný sýr, uzeninu, bylinky nebo jiné ingredience, které máme rádi. Jemně osolíme, opepříme, vmícháme vejce se smetanou a směs nandáme do připravené zapékané mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 minut, poté odklopené dopečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninou.
Je to mňamka :-). Hodí se hlavně, když máte doma hodně květáku a už nevíte, co s ním, protože jste vyzkoušeli skoro všechny způsoby, jak ho udělat a hledáte něco nového.
Fakt super, všem chutnal :-* .
Je to mňamka :-). Hodí se hlavně, když máte doma hodně květáku a už nevíte, co s ním, protože jste vyzkoušeli skoro všechny způsoby, jak ho udělat a hledáte něco nového.
Fakt super, všem chutnal :-* .
Anička
|29. 4. 2015 09:59
Je to dobrota :-)
Mirek Pancl
|25. 6. 2014 14:52
Květáku jsme dostali bednu a už mi leze krkem.No recept je dobrý,protože se snědlo všechno a dělal jsem to do pekáče z celé hlavy.
Iva
|11. 4. 2014 11:01
Zapečený květák jsem dělala rodině včera z celého květáku, krabičky rajčátek, velké kysané smetany, výsečové nivy a třech domácích vajíček od babičky, které vydaly za šest. Nic dalšího jsem nedávala a i tak toho byl plný pekáč, který se snědl do posledního sousta. Byla to fajn květáková změna, chutnal nám moc a za recept děkuji.