strouhanka
nebo rozmáčená houska v mléce a další ingredience dle chuti
Na chrousty
300
g
těstoviny
200-300g, vrtule (jiné se nepropečou)
kysané zelí
slanina
nakrájená
1
ks
cibule
2
ks
vejce
kari
cukr
sůl
Postup přípravy receptu
1
Smícháme mleté maso s vejci, strouhankou nebo rozmáčenou houskou, rozetřeným česnekem, 2 vajíčky. Okořeníme (pepř, majoránka, kmín) a osolíme. Upravené mleté maso rozdělíme na dva díly.
2
Mezitím jsme uvařili těstoviny (osolené). Těstovny smícháme s kysaným zelím (okapané), na kostky rozkrájenou slaninou, přidáme dvě vejce, kari, podle chuti cukr a sůl. Na dno pekáče rozválíme první díl sekané. Vrstvu posypeme těstovinami a zakryjeme druhým dílem rozválené sekané. Na sekanou volně naklademe na proužky nakrájenou slaninu.
3
Pozn.: pokud těstoviny - vrtule dostatečně zapečeme, máme pocit při jídle, jako by to byli chrousti.