Dno zapékací mísy silně pomažeme máslem. Poklademe plátky uzeného, posypeme cibulí pokrájenou na tenká kolečka a strouhanými jablky, do kterých jsme přidali vejce, med, sůl, pepř a křen. Sýr smícháme s mletou paprikou a posypeme jím jablka. Zapékáme 25 minut.
2
Podáváme s bramborem, kaší nebo jen tak s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
poutnik 752
|28. 12. 2007 11:34
Když jsem to uvařil poprvé (se štouchanými bramborami jako přílohou), byla to báseň stěží popsatelná.Dnes jsem si dovolil modifikaci - pod uzené jsem dal nahrubo nastrouhané polouvařené brambory promíchané s nahrubo nastrouhanou cibulí a trochou douzené slaniny, vrch nad uzené podle receptu - no je to skvělé, ještě teď mám mastnou pusu....
Petra K.
|12. 12. 2007 10:47
Děkuji za výborný recept. Použila jsem naložený křen z obchodu a bylo to také výborné. Dala jsem všechny ingredience a příště dám ještě větší vrstvu křenu, jablíček a sýra.Mňam!
Hana Rožníčková
|7. 2. 2007 16:39
Lído, tam se snoubí chuť křenu, jablek a medu. Doporučuju vyzkoušet, nám to moc chutnalo. Bylo to něco jiného než jen vařené nebo pečené uzené s kaší, bramb. knedlíkem apod.
Ludmila Krutská
|7. 2. 2007 15:00
Hani, já si vůbec neumím představit jak to bude chutnat a hrozně mě to láká.
Hana Rožníčková
|7. 2. 2007 08:59
Dávala jsem křen naložený ve skleničce.
Jana V.
|7. 2. 2007 01:37
Je třeba použít strouhaný křen,nebo se dá vzít křen naložený?
Lenička.Z
|3. 2. 2007 18:14
i my dnes měli k obědu,sakum prdum se vším a mlaskali jsme až se nám dělali boule za ušima:o)kombinace křen+jeblka je super.díky za recepis opakovat budeme zajisté:o)
Hana Rožníčková
|3. 2. 2007 14:12
Dnes jsem vyzkoušela k obědu, jen jsem vynechala sýr. Měli jsme s bramborovou kaší a bylo to výborné. Velice jednoduché na přípravu.
Zdenka Korábová
|2. 2. 2007 12:13
To bude určitě báječná kombinace masa a ovoce, určitě vyzkouším