• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Zapekané těstoviny tety Luciany
Napište svůj komentář k receptu

Zapekané těstoviny tety Luciany

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zapekané těstoviny tety Luciany
Zapekané těstoviny tety Luciany
Zapekané těstoviny tety Luciany
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g těstoviny podle obliby-spiraly,penne,kolinka..
    • 300
      g ricotta
    • strouhaný parmazán
    • muškátový oříšek spetka strouhaneho musk.o.
  • Ragu
    • 400
      g vepřová panenka mleta
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer stonek
    • 1
      dl červené víno
    • olivový olej
    • máslo
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata loupana(plechovka 400 g)
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks bazalka cerstve listky

Postup přípravy receptu

1
Cibuli, celer a mrkev nakrajime na drobno, v hrnci s trochou oleje a kouskem másla osmažíme stroužek česneku, odstraníme jej a přidáme nakrájenou zeleninu. Lehce osmažíme, přidáme maso, promícháme a po chvíli přidáme víno. Po několika minutách přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou, bobkový list a bazalku. Osolíme a vaříme 30 minut.
2
Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny.Těstoviny uvaříme jen na půl (pokud se mají vařit 8 minut, vaříme jen 4 minuty, zaleží na druhu, který jsme si vybrali). Po slití těstoviny propláchneme vlažnou vodou, dáme do mísy, přidáme ragů (ne vařící), ricottu (můžeme ji propasírovat přes sítko, lépe se bude míchat), 3 - 4 lžíce parmezánu, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a promícháme.
3
Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, posypeme vrstvou parmezánu, poklademe několika kousky másla a zapečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme několik minut odpočinout a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuře tety Vandy

Kuře tety Vandy

Cukety na grilu tety Milice

Cukety na grilu tety Milice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • imi | 2. 3. 2012 12:51

    :-* vyborne

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:18

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 14:53

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Máslo Mrkev Muškátový oříšek Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Řapíkatý celer Ricotta Strouhaný parmazán Těstoviny Vepřová panenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
17
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se strouhaným kuřecím
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny V.
Zapékané těstoviny V.
Zapékané žampiony
Zapékané žampiony
Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
Zapékané žampiony (nejen) se sýrem
  • Recepty.cz
  • Zapekané těstoviny tety Luciany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact